slider-contact

Contact
keuzes

Bezoekadres

Spreek
ons
op kantoor

Maak een afspraak bij ons of loop langs.

cph01cp01

Digitaal contact

Via mail, social media

Zo kunt u ons 24 uur per dag berichten.

cph02cp02

Telefonisch contact

Bel
voor antwoorden

Hou rekening met een wachttijd.

cph03cp03

Contact

ma t/m vr
09:00 - 17:00

Pleinweg 218d
3083EW Rotterdam

VVE-010 vandaag

 • Overzicht activiteiten VVE-010

  Bent u benieuwd naar de activiteiten van VVE-010 komende tijd? Hier vindt u een overzicht! Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met de nieuwste informatie over informatieavonden, cursussen, etc.

  Lees meer  >>
 • U bent altijd welkom om deel te nemen aan alle activiteiten, wel graag even aanmelden via duurzaam@vve010.nl

 • Verduurzaming VvE Söderblomplaats

  De VvE wil een volgende stap nemen, zodat ze klaar is voor de toekomst! Hierbij wordt gedacht aan het verduurzamen van het complex door het terugdringen van het energieverbruik, eigen energieopwekking, eea hand in hand met een verhoging van het wooncomfort! De ontwikkelingen van het project zijn hier te volgen.

  Lees meer  >>
 •  

   

 • Afgelopen donderdagavond 1 juni heeft VVE010 een informatieavond gehouden over Zonnepanelen en meer voor de VvE. 

   

   

  Lees meer  >>
 • In de bijeenkomst heeft Frank Peters een toelichting gegeven over de dienstverlening van VVE010, klik hier voor de presentatie. Aansluitend heeft Jesse Karthaus veel verteld en vragen beantwoord over alles wat komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een VvE, klik hier voor de presentatie. Helaas was Marloes Gout verhinderd waardoor een presentatie over groene daken niet kon plaatsvinden. De presentaties vind u hier.

 • Op 15 juni hebben we een informatieavond gehouden over alles wat je moet weten over een actieve VvE. Klik hier voor de presentatie. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Op 22 juni organiseert VVE-10 een workshop met als titel 'Rekenen met Energie'.

  Iedereen is welkom. Wel graag even inschrijven: duurzaam@vve010.nl
  Bekijk hier de uitnodiging

  Lees meer  >>
 • Weet u wat het verschil is tussen energie en vermogen? Of hoe u rekent met Joule, kWh of Watt?  Dit zijn belangrijke vragen wanneer u te maken heeft met onderhoud aan uw woning. Of wanneer u nadenkt over verduurzamen van uw pand. Want dat is  de kans om energie te besparen.

  VVE-010 organiseert samen met de gemeente een (vrijblijvende) informatieavond, waarin Frank Debets, een onafhankelijke expert in duurzame energie, u uitlegt hoe u besparingen voor uw pand  doorrekent.

  De bijeenkomst vindt plaats op 22 juni 2017, in Blue City (het voormalige Tropicana),

  Maasboulevard 100 in Rotterdam. Deelname is gratis. Wij willen uiteraard wel weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Daarom graag aanmelden door een mail te sturen naar duurzaam@vve010.nl. Wilt u ook vermelden van welke VvE u bent?

  Het programma is als volgt:

  Inloop met koffie vanaf 19.15 uur

  19.30 uur           uitleg over VVE-010 door Martijn Lek (VVE-0100
                           workshop ‘Rekenen aan Energie’ door Frans Debets van Debets B.V.
  21.00 uur           napraten onder het genot van een drankje

   

 • Kom op 1 juli naar de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag!

  Na het succes van de WoonWijzerWinkel isolatiedagen in februari, maart en april jl. organiseert de WoonWijzerWinkel binnenkort meer themadagen. De start is zaterdag 1 juli aanstaande met de Zonnepanelen dag. De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen moet u bij de WoonWijzerWinkel zijn.

  Lees meer  >>
 • Wat kunt u verwachten op de zonnepanelen dag?

  Er zijn in Nederland inmiddels zo’n duizend leveranciers van zonnepanelen. Dat zijn behoorlijk wat keuzes. Vier op de tien zonnepanelen zijn gemaakt in China, een kwart in Duitsland en zowel uit Japan als Noord-Amerika is 12 procent afkomstig. Er is verschil in kleur, prijs, kwaliteit, rendement en nog veel meer. Tijdens de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag krijgt u voorlichting over al deze verschillen en kunt u al uw vragen stellen. Ook staan er in de WoonWijzerWinkel voorbeelden van verschillende zonnepanelen tentoongesteld en hebben wij zeer aantrekkelijke collectiviteitsaanbiedingen in diverse prijs- en kwaliteitsklassen. Alvast nieuwsgierig wat zonnepanelen u kunnen opleveren? Doe de gratis dakscan via: http://www.woonwijzerwinkel.nl/dakscan/

   

  Btw-voordeel op zonnepanelen

  U kunt de btw (21 procent) op aanschaf en installaties van zonnepanelen als particulier via een eenvoudig formulier terugvragen van de Belastingdienst. Dit levert een groot voordeel op. Ook voor vragen over deze regeling voor de zonnepanelen kunt u bij de WoonWijzerWinkel terecht.

   

  Aanmelden?

  U kunt zich aanmelden voor de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag via deze link: http://www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen/

   

  Bezoekadres

  Directiekade 2-8

  3089 JA Rotterdam

  Tel.nr: +31 (0)10 747 01 47

  www.woonwijzerwinkel.nl

   

   

   

  Welke themadagen kunt u nog meer verwachten?

  Datum

  Thema

  Locatie

  Tijd

  Zaterdag 1 juli 2017

  Zonnepanelen

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 26 augustus 2017

  Leven zonder gas: elektrische verwarming

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 23 september 2017

  Duurzame materialen/

  Groen dak

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 21 oktober 2017

  Isoleren en ventileren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 18 november 2017

  Isoleren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

   

 • VVE-010 is ook in 2017 een gecertificeerd beheerder van VvE's. Dat blijkt uit het herhalingsonderzoek dat de certificeringsautoriteit SKW-Certificatie eind 2016 gedaan heeft.

  Lees meer  >>
 • Eind december 2016 heeft SKW-Certificatie een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat VVE-010 aan de voorwaarden voldoet om het beheerderscertificaat voort te mogen zetten. 

  Dat is goed nieuws voor de VvE's voor wie VVE-010 het beheer doet. Wilt u weten of uw beheerder ook gecertificeerd is, kijk dan op: http://www.skw-certificatie.nl/certificaathouders/certificatenattesten-zoeken.html

   

 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk
  Het Rijk heeft subsidie voor eigenaren van huizen en appartementen, die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk aan isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. De hoogte van de subsidie is gemiddeld 20% van de gemaakte kosten. U kunt tot 31 december 2018 subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,  RVO.  Bekijk hier de factsheet.

  Het ministerie voor Binnenlandse Zaken voert ook een campagne. Voor meer informatie, klik hier.

  Lees meer  >>
 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk

  Verenigingen van eigenaars en individuele appartementseigenaren kunnen vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie van hun gebouw. Voor de VvE is ook subsidie beschikbaar voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (een ‘groen mjop’) en voor procesbegeleiding bij de verduurzaming. De subsidie voor de isolatie en voor eventuele aanvullende maatregelen bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten. Voorwaarde is dat minimaal twee energiebesparende maatregelen worden genomen.

  Het gaat in deze regeling nadrukkelijk om maatregelen aan de ‘schil’ van het gebouw: isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. Dat betekent dat maatregelen in de sfeer van energieopwekking (zoals zonne- en windenergie) niet in aanmerking komen. Onder bepaalde voorwaarden komen zaken als isolerende deuren, CO2-gestuurde ventilatiesystemen en balansventilatie, douchesystemen met verwarming door afvalwater en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem wél in aanmerking voor subsidie.

  Voor het aanbrengen van een zeer energiezuinig pakket kan een bonusbedrag van € 4.000 per woning worden aangevraagd. Daarvoor gelden speciale voorwaarden. De regeling is voorlopig van kracht tot 1 maart 2017. De subsidie kan vanaf 15 september worden aangevraagd bij www.rvo.nl.

  Subsidieplafonds
  Voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen en aanvullende maatregelen aan het appartementencomplex geldt een bedrag per appartement c.q. per oppervlakte isolatie. In de regel zal de subsidie ca. 20% van de kosten bedragen.

   

  Voor eigenaar-bewoners is per 15 maart 2017 een totaal beschikbaar budget van € 43,81 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren blijft het totaal budget van € 6 miljoen ongewijzigd voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw. Totaal is er tot en met 31 december 2018 € 60 miljoen beschikbaar.

  Individuele woningeigenaren moeten de maatregelen binnen vier maanden realiseren; VvE’s krijgen meer tijd: een jaar. VvE’s kunnen de subsidies voor energiebesparende maatregelen ‘stapelen’ met subsidies van lagere overheden. Dat geldt niet voor de subsidies voor proces- en advieskosten.

  Advies en begeleiding
  VvE’s die een energieadvies willen laten opstellen, moeten daarvoor een officiële EPA-adviseur inschakelen. In het advies moet staan welke maatregelen mogelijk zijn, welke investering daarvoor nodig is en wat het effect van de maatregelen is.

  Geadviseerd wordt om kritisch te zijn bij de keuze van een adviseur: die moet zo onafhankelijk mogelijk zijn. Een VvE kan bijvoorbeeld kiezen voor een advies van de bouwkundige afdeling van VvE Belang; daarmee is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij bij een van onze medewerkers:  010 4237979 of info@vve010.nl

  De officiële tekst van de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant van 1september 2016.

  infographic