vve010-erasmusbrug

VVE-010
Welkom bij dé serviceorganisatie voor eigenaren

vve010-erasmusbrug-2

Kom alles te weten  over je VvE

s11

We helpen je verder

vve010-hillesuis

Lees alles over het activeren van je VvE

vve010-katendrecht

Meer weten over duurzaam onderhoud?

vve010-molierebuurt

Een aantal wijken in Rotterdam Zuid kent een speciale VvE

vve010-stad2

Informatieavond bijwonen over duurzaamheid

vve010-verhuizen

Veel gestelde vragen en antwoorden

Organisatie

VVE-010 is een zelfstandige stichting met als doel de Rotterdamse VvE’s en appartementseigenaren te ondersteunen met alles wat er bij een VvE komt kijken. Je kunt bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij allerlei praktische zaken.

Duurzaam onderhoud wordt steeds belangrijker. Een goed geïsoleerd pand met lage energielasten ligt beter in de markt. Ook voor vragen over het toekomstbestendig maken van je pand kan je bij ons terecht. 

 

Contact

ma t/m vr
09:00 - 17:00

Pleinweg 218d
3083EW Rotterdam

VVE-010 vandaag

 • De inlogpagina voor eigenaren is aangepast. Zodra u inlogt ziet u vanaf maandag 12 maart 2018 een heel nieuwe online omgeving. Indien u uitleg wenst klik dan hier om de Quickstartguide te openen.

  Lees meer  >>
 • -

 • Op 8 maart hield VVE-010 een informatieavond over isoleren 
  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over Isoleren van Frank Spruit.

  Lees meer  >>
 • Houd onze website in de gaten voor de komende informatieavonden over andere onderwerpen. 

 • Overzicht activiteiten VVE-010

  Bent u benieuwd naar de activiteiten van VVE-010 komende tijd? Hier vindt u een overzicht! Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met de nieuwste informatie over informatieavonden, cursussen, etc.

  Lees meer  >>
 • U bent altijd welkom om deel te nemen aan alle activiteiten, wel graag even aanmelden via duurzaam@vve010.nl

 • Een duurzame VvE: goed idee! Kies voor gratis begeleiding door VVE-010

  Helmi
  Investeren in zonnepanelen? Een groen dak? Of toch maar eerst isoleren? Kortom, de VvE wil het pand energiezuiniger maken, maar jullie weten niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken. In dat geval kan VVE-010 je helpen met een ervaren, onafhankelijke adviseur die het hele traject (gratis) begeleidt. De adviseur doet een bouwkundige opname van jullie pand, stelt een aantal energiebesparende maatregelen voor, bekijkt financieringsmogelijkheden (lening- en subsidies) en helpt bij subsidieaanvragen.

  Lees meer  >>
 • Duurzaam
  We willen gezond en comfortabel wonen, maar niet ieder jaar voor hoge onderhoudskosten staan en veel voor onze energie betalen. Daarom loont het de moeite om (groot) onderhoud te combineren met maatregelen die goed zijn voor het milieu én voor de portemonnee.
  Wethouder Pex Langeberg: ‘Willen wij in 2030 energieneutraal zijn, dan moet er nog veel gebeuren. Daarom zijn we blij met iedere Rotterdammer die hier zijn schouders onder zet en serieus aan de slag is om zijn of haar leven duurzamer te maken. Dit willen we dan ook zo goed mogelijk ondersteunen.’

  Subsidie
  Hoe bepaal je welke maatregelen het meest effectief zijn en wat de goede volgorde is? Dat zijn voor huis- en appartementseigenaren soms lastige vragen. Om VvE’s te helpen is er nu de Elena-subsidie. De gemeente heeft dit Europese geld aangevraagd om daarmee – via VVE-010 – de VvE’s te begeleiden die serieuze plannen hebben om hun pand aan te pakken.

  Begeleiding door het hele traject, van idee naar uitvoering
  De ondersteuning begint met een gesprek bij VVE-010. Bij deze organisatie kunnen alle Rotterdamse appartementseigenaren terecht voor informatie en advies over alles waar een VvE mee te maken kan krijgen. Als blijkt dat de VvE actief is, financieel gezond en echt wat wil, dan krijgt de VvE een adviseur die bij het hele traject betrokken blijft. Na een bouwkundige opname van het pand stelt de adviseur verschillende scenario’s op en bekijkt hoe de plannen te financieren zijn. De adviseur helpt eventueel ook bij het aanvragen van een lening of subsidie.

  VVE-010 is al in gesprek met een aantal VvE’s, waaronder een vereniging in de Van Beuningenstraat. ‘Het rendement van de verwarmingssystemen wordt steeds lager, maar de onderhoudskosten worden steeds hoger’, aldus een bewoner.’ Dus moeten we wat doen. Het mooie van dit project is, dat je alles, onderhoud en verduurzaming combineert en in een keer aanpakt.’

  Meer weten over de Elena-subsidie of over VVE-010: www.vve010.nl. Bellen (010 – 423 7979) of langskomen kan ook (Pleinweg 218).

   

 • Op 8 februari 2018 hield VVE-010 een informatiebijeenkomst over isolatie. 

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over isolatie.

  Lees meer  >>
 • -

 • Meer uit je VvE halen? Kom naar de gratis cursus op 22 februari en 1 maart in Blue City.
  Meld je aan via duurzaam@vve010.nl of bel (010) 423 79 79.

   Blue City

  Lees meer  >>
 • Weet je wat je rechten en plichten zijn als je een appartement hebt? Of wil  je goede voornemens omzetten in duurzame oplossingen? Wij helpen je verder. 

  Hier praten we over:

   

  • Hoe werkt een VvE?
  • Je woning verduurzamen
  • Hoe maak je de buren enthousiast?
  • Hoe betalen we dat?
 • Op 25 januari hebben we een informatieavond gehouden over alles wat je moet weten over een actieve VvE. Klik hier voor de presentatie van de avond.

   

   

  Lees meer  >>
 •  

  .

 • Zuid staat volgend jaar vol in de bouwsteigers. Enkele duizenden particuliere woningbezitters gaan in 2018 aan de slag om het onderhoud van hun huizen op peil te brengen.

  Met het programma Steigers op Zuid stimuleert de gemeente woningeigenaren op Rotterdam-Zuid om onderhoud te plegen aan hun huizen. Met het opknappen van de woningen voorkomen bewoners problemen die ontstaan door achterstallig onderhoud. Tegelijkertijd komen die opgeknapte woningen ook de uitstraling van de buurt ten goede.

  Lees meer  >>
 • Onderhoudsplan

  Voor het wegwerken van achterstallig onderhoud is een stimuleringssubsidie van maximaal 3000 euro en de mogelijkheid van een lening beschikbaar. De gemeente helpt deze eigenaren bij het opstellen van een onderhoudsplan.

   

  Opknaptips

  Het doel van de campagne is het verbeteren van de particuliere woningen op Rotterdam-Zuid. De gemeente moedigt ook huizenbezitters in andere delen van de stad aan om hun woning aan te pakken. Op de website www.houjehuisheel.nu staan tips en verhalen van mede-Rotterdammers die hun woning eerder opknapte.

   

  Meer informatie

  Op de gemeentelijke webpagina 'Steigers op Zuid' leest u alle informatie over het programma.

 • Artikel Rotterdamse VvE's Kans voor de stad
  De helft van de woningen in Rotterdam is in bezit van Verenigingen van Eigenaars. Deze mini-samenlevingen staan daarmee aan de lat van een groot deel van de energietransitie van de bebouwde omgeving. Ook Rotterdam bestaat in 2050 voor het grootste deel uit gebouwen die er nu al staan. Als we de kracht van deze vvE's gebruiken, leveren zij niet alleen een grote bijdrage aan onze klimaatdoelen, maar tevens aan de kwaliteit en leefbaarheid van de stad.

  Lees meer  >>
 • Lees hier het volledige artikel.

 • Lees meer  >>
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Veelgestelde vragen

 • Op 23 november hield VVE-010 een informatie avond over zonne-energie. 

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010, hier voor de presentatie over Groene daken en hier voor de presentatie over zonne-energie van Kbng.

   

  Lees meer  >>
 • Op de avond werden de mogelijkheden voor zonne-energie op het dak besproken voor VvE's die duurzame maatregelen willen nemen. VvE’s die interesse hebben om maatregelen te nemen om te verduurzamen en om de woningen te verbeteren werden opgeroepen zich aan te melden bij VVE-010. Na aanmelding wordt bekeken of gratis begeleiding aangeboden kan worden vanuit VVE-010 om het proces te begeleiden. VvE’s krijgen dan hulp bij het opstellen van verbeterpakketten en inzicht in de bijbehorende woonlasten. Ook zullen de mogelijkheden voor subsidies en financiering worden meegenomen bij de begeleiding. Voor vragen kunt u ons bellen op (010)4237979 of een mail sturen aan info@vve010.nl

   

  zonnepanelen

 • Op 15 november was er een informatiebijeenkomst van VvE belang in de Ahoy. De bijeenkomst was een groot succes! We hebben ruim 400 eigenaren geïnformeerd over onze dienstverlening met betrekking tot verduurzamen van VvE's. Klik hier voor de presentatie. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Op 9 november hield VVE-010 weer een informatieavond met het thema 'isolatie'.

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over isolatie van Frank Spruit.

  Lees meer  >>
 • Op de avond werden de mogelijkheden voor isolatie besproken voor VvE's die duurzame maatregelen willen nemen. VvE’s die interesse hebben om maatregelen te nemen om te verduurzamen en om de woningen te verbeteren werden opgeroepen zich aan te melden bij VVE-010. Na aanmelding wordt bekeken of gratis begeleiding aangeboden kan worden vanuit VVE-010 om het proces te begeleiden. VvE’s krijgen dan hulp bij het opstellen van verbeterpakketten en inzicht in de bijbehorende woonlasten. Ook zullen de mogelijkheden voor subsidies en financiering worden meegenomen bij de begeleiding. Voor vragen kunt u ons bellen op (010)4237979 of een mail sturen aan duurzaam@vve010.nl  

 • VvE Blaak Nieuwstraat: Voor de VvE Blaak-Nieuwstraat is er op 30 oktober een informatieavond gehouden over de mogelijkheden van verduurzaming binnen de VvE. Klik hier voor het programma van de avond. Klik hier voor de presentatie van CoTrust. Klik hier voor de presentatie van Eagle Energy. Klik hier voor de presentatie van Ploeg Kozijnen. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Op 26 oktober hebben we een informatieavond gehouden over alles wat je moet weten over een actieve VvE. Klik hier voor de presentatie van de avond.

   

  Lees meer  >>
 • .

 • Molière Postcoderoos
  Bent u lid van een VvE en wilt u groene energie opwekken met zonnepanelen? Het project 'Molière-Postcoderoos' is voor u dan dé kans om zelf groene energie op te wekken en te profiteren van een lagere energierekening. Of de Molière-Postcoderoos inzetten als motor van uw VvE verduurzaming!

  Lees meer  >>
 • Bent u geïnteresseerd? Klik dan hier.

   

 • VVE-010 is ook in 2017 een gecertificeerd beheerder van VvE's. Dat blijkt uit het herhalingsonderzoek dat de certificeringsautoriteit SKW-Certificatie eind 2016 gedaan heeft.

  Lees meer  >>
 • Eind december 2016 heeft SKW-Certificatie een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat VVE-010 aan de voorwaarden voldoet om het beheerderscertificaat voort te mogen zetten. 

  Dat is goed nieuws voor de VvE's voor wie VVE-010 het beheer doet. Wilt u weten of uw beheerder ook gecertificeerd is, kijk dan op: http://www.skw-certificatie.nl/certificaathouders/certificatenattesten-zoeken.html

   

 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk
  Het Rijk heeft subsidie voor eigenaren van huizen en appartementen, die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk aan isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. De hoogte van de subsidie is gemiddeld 20% van de gemaakte kosten. U kunt tot 31 december 2018 subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,  RVO.  Bekijk hier de factsheet.

  Het ministerie voor Binnenlandse Zaken voert ook een campagne. Voor meer informatie, klik hier.

  Lees meer  >>
 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk

  Verenigingen van eigenaars en individuele appartementseigenaren kunnen vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie van hun gebouw. Voor de VvE is ook subsidie beschikbaar voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (een ‘groen mjop’) en voor procesbegeleiding bij de verduurzaming. De subsidie voor de isolatie en voor eventuele aanvullende maatregelen bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten. Voorwaarde is dat minimaal twee energiebesparende maatregelen worden genomen.

  Het gaat in deze regeling nadrukkelijk om maatregelen aan de ‘schil’ van het gebouw: isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. Dat betekent dat maatregelen in de sfeer van energieopwekking (zoals zonne- en windenergie) niet in aanmerking komen. Onder bepaalde voorwaarden komen zaken als isolerende deuren, CO2-gestuurde ventilatiesystemen en balansventilatie, douchesystemen met verwarming door afvalwater en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem wél in aanmerking voor subsidie.

  Voor het aanbrengen van een zeer energiezuinig pakket kan een bonusbedrag van € 4.000 per woning worden aangevraagd. Daarvoor gelden speciale voorwaarden. De regeling is voorlopig van kracht tot 1 maart 2017. De subsidie kan vanaf 15 september worden aangevraagd bij www.rvo.nl.

  Subsidieplafonds
  Voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen en aanvullende maatregelen aan het appartementencomplex geldt een bedrag per appartement c.q. per oppervlakte isolatie. In de regel zal de subsidie ca. 20% van de kosten bedragen.

   

  Voor eigenaar-bewoners is per 15 maart 2017 een totaal beschikbaar budget van € 43,81 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren blijft het totaal budget van € 6 miljoen ongewijzigd voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw. Totaal is er tot en met 31 december 2018 € 60 miljoen beschikbaar.

  Individuele woningeigenaren moeten de maatregelen binnen vier maanden realiseren; VvE’s krijgen meer tijd: een jaar. VvE’s kunnen de subsidies voor energiebesparende maatregelen ‘stapelen’ met subsidies van lagere overheden. Dat geldt niet voor de subsidies voor proces- en advieskosten.

  Advies en begeleiding
  VvE’s die een energieadvies willen laten opstellen, moeten daarvoor een officiële EPA-adviseur inschakelen. In het advies moet staan welke maatregelen mogelijk zijn, welke investering daarvoor nodig is en wat het effect van de maatregelen is.

  Geadviseerd wordt om kritisch te zijn bij de keuze van een adviseur: die moet zo onafhankelijk mogelijk zijn. Een VvE kan bijvoorbeeld kiezen voor een advies van de bouwkundige afdeling van VvE Belang; daarmee is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij bij een van onze medewerkers:  010 4237979 of info@vve010.nl

  De officiële tekst van de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant van 1september 2016.

  infographic