s01-1

VVE010
Welkom bij dé serviceorganisatie voor eigenaren

Informatieavonden & cursussen

Informatieavonden & cursussen

 • Informatieavonden

  Veel VvE's hebben behoefte aan meer informatie over het duurzamer maken van hun pand. Daarom organiseert VVE-010 het hele jaar door in diverse wijken een informatieavond. 

  Voor VvE's die daarna nog meer willen weten zijn er cursussen. 

   >>  meer
 • Veel VvE's zijn geinteresseerd in goed onderhoud en verbeteren van hun pand. De informatieavonden die VVE-010 organiseert slutien daar op aan.  Aan de orde komen thema's als zonne-energie, isolatie, LED-verlichting, verwarming, en financieringsmogelijkheden. 

  Voor iedere bijeenkomst worden VvE's uit de wijk uitgenodigd, maar alle belangstellenden zijn van harte welkom. 

  De sprekers zijn onafhankelijke deskundigen. Alle bijeenkomsten zijn gratis en verplichten je tot niets. 

  Voor een overzicht klik hier.

 • Cursussen en studiegroepen

  VVE-010 organiseert met Rotterdamse VvE’s met Energie twee keer dit jaar de cursus ‘Rotterdamse VvE’s Met Energie’ en twee keer de studiegroep ‘Zonnestroom’.

   >>  meer
  • Cursus ‘Rotterdamse VvE’s Met Energie’

  Tijdens de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie wordt in vier avonden de relevante juridische, financiële en bouwkundige kennis behandeld die nuttig is bij het maken van een verduurzamingsplan voor uw VvE-gebouw. Met veel aandacht voor het besluitvormingsproces.

  • Studiegroep ‘Zon’

  In de studiegroep zon wordt u handvatten geboden om de haalbaarheid van PV-panelen (zonnepanalen) voor uw VvE te onderzoeken. In de studiegroep wordt relevante juridische, financiële en technische informatie behandeld.   

  De cursus en studiegroep zijn gratis en verplichten u tot niets. Voor het actuele aanbod klik hier.

   

Veelgestelde vragen

 • Overzicht activiteiten VVE-010

  Bent u benieuwd naar de activiteiten van VVE-010 komende tijd? Hier vindt u een overzicht! Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met de nieuwste informatie over informatieavonden, cursussen, etc.

  Lees meer  >>
 • U bent altijd welkom om deel te nemen aan alle activiteiten, wel graag even aanmelden via duurzaam@vve010.nl

 • Op 22 juni hield VVE-010 een workshop met als titel 'Rekenen met Energie'.  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over financiering en subsidies.

  Lees meer  >>
 •  

   

 • Verduurzaming VvE Söderblomplaats

  De VvE wil een volgende stap nemen, zodat ze klaar is voor de toekomst! Hierbij wordt gedacht aan het verduurzamen van het complex door het terugdringen van het energieverbruik, eigen energieopwekking, eea hand in hand met een verhoging van het wooncomfort! De ontwikkelingen van het project zijn hier te volgen.

  Lees meer  >>
 •  

   

 • Op 15 juni hebben we een informatieavond gehouden over alles wat je moet weten over een actieve VvE. Klik hier voor de presentatie. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Afgelopen donderdagavond 1 juni heeft VVE010 een informatieavond gehouden over Zonnepanelen en meer voor de VvE. 

   

   

  Lees meer  >>
 • In de bijeenkomst heeft Frank Peters een toelichting gegeven over de dienstverlening van VVE010, klik hier voor de presentatie. Aansluitend heeft Jesse Karthaus veel verteld en vragen beantwoord over alles wat komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een VvE, klik hier voor de presentatie. Helaas was Marloes Gout verhinderd waardoor een presentatie over groene daken niet kon plaatsvinden. De presentaties vind u hier.

 • Kom op 1 juli naar de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag!

  Na het succes van de WoonWijzerWinkel isolatiedagen in februari, maart en april jl. organiseert de WoonWijzerWinkel binnenkort meer themadagen. De start is zaterdag 1 juli aanstaande met de Zonnepanelen dag. De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen moet u bij de WoonWijzerWinkel zijn.

  Lees meer  >>
 • Wat kunt u verwachten op de zonnepanelen dag?

  Er zijn in Nederland inmiddels zo’n duizend leveranciers van zonnepanelen. Dat zijn behoorlijk wat keuzes. Vier op de tien zonnepanelen zijn gemaakt in China, een kwart in Duitsland en zowel uit Japan als Noord-Amerika is 12 procent afkomstig. Er is verschil in kleur, prijs, kwaliteit, rendement en nog veel meer. Tijdens de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag krijgt u voorlichting over al deze verschillen en kunt u al uw vragen stellen. Ook staan er in de WoonWijzerWinkel voorbeelden van verschillende zonnepanelen tentoongesteld en hebben wij zeer aantrekkelijke collectiviteitsaanbiedingen in diverse prijs- en kwaliteitsklassen. Alvast nieuwsgierig wat zonnepanelen u kunnen opleveren? Doe de gratis dakscan via: http://www.woonwijzerwinkel.nl/dakscan/

   

  Btw-voordeel op zonnepanelen

  U kunt de btw (21 procent) op aanschaf en installaties van zonnepanelen als particulier via een eenvoudig formulier terugvragen van de Belastingdienst. Dit levert een groot voordeel op. Ook voor vragen over deze regeling voor de zonnepanelen kunt u bij de WoonWijzerWinkel terecht.

   

  Aanmelden?

  U kunt zich aanmelden voor de WoonWijzerWinkel Zonnepanelen dag via deze link: http://www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen/

   

  Bezoekadres

  Directiekade 2-8

  3089 JA Rotterdam

  Tel.nr: +31 (0)10 747 01 47

  www.woonwijzerwinkel.nl

   

   

   

  Welke themadagen kunt u nog meer verwachten?

  Datum

  Thema

  Locatie

  Tijd

  Zaterdag 1 juli 2017

  Zonnepanelen

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 26 augustus 2017

  Leven zonder gas: elektrische verwarming

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 23 september 2017

  Duurzame materialen/

  Groen dak

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 21 oktober 2017

  Isoleren en ventileren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 18 november 2017

  Isoleren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

   

 • VVE-010 is ook in 2017 een gecertificeerd beheerder van VvE's. Dat blijkt uit het herhalingsonderzoek dat de certificeringsautoriteit SKW-Certificatie eind 2016 gedaan heeft.

  Lees meer  >>
 • Eind december 2016 heeft SKW-Certificatie een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat VVE-010 aan de voorwaarden voldoet om het beheerderscertificaat voort te mogen zetten. 

  Dat is goed nieuws voor de VvE's voor wie VVE-010 het beheer doet. Wilt u weten of uw beheerder ook gecertificeerd is, kijk dan op: http://www.skw-certificatie.nl/certificaathouders/certificatenattesten-zoeken.html

   

 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk
  Het Rijk heeft subsidie voor eigenaren van huizen en appartementen, die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk aan isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. De hoogte van de subsidie is gemiddeld 20% van de gemaakte kosten. U kunt tot 31 december 2018 subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,  RVO.  Bekijk hier de factsheet.

  Het ministerie voor Binnenlandse Zaken voert ook een campagne. Voor meer informatie, klik hier.

  Lees meer  >>
 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk

  Verenigingen van eigenaars en individuele appartementseigenaren kunnen vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie van hun gebouw. Voor de VvE is ook subsidie beschikbaar voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (een ‘groen mjop’) en voor procesbegeleiding bij de verduurzaming. De subsidie voor de isolatie en voor eventuele aanvullende maatregelen bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten. Voorwaarde is dat minimaal twee energiebesparende maatregelen worden genomen.

  Het gaat in deze regeling nadrukkelijk om maatregelen aan de ‘schil’ van het gebouw: isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. Dat betekent dat maatregelen in de sfeer van energieopwekking (zoals zonne- en windenergie) niet in aanmerking komen. Onder bepaalde voorwaarden komen zaken als isolerende deuren, CO2-gestuurde ventilatiesystemen en balansventilatie, douchesystemen met verwarming door afvalwater en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem wél in aanmerking voor subsidie.

  Voor het aanbrengen van een zeer energiezuinig pakket kan een bonusbedrag van € 4.000 per woning worden aangevraagd. Daarvoor gelden speciale voorwaarden. De regeling is voorlopig van kracht tot 1 maart 2017. De subsidie kan vanaf 15 september worden aangevraagd bij www.rvo.nl.

  Subsidieplafonds
  Voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen en aanvullende maatregelen aan het appartementencomplex geldt een bedrag per appartement c.q. per oppervlakte isolatie. In de regel zal de subsidie ca. 20% van de kosten bedragen.

   

  Voor eigenaar-bewoners is per 15 maart 2017 een totaal beschikbaar budget van € 43,81 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren blijft het totaal budget van € 6 miljoen ongewijzigd voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw. Totaal is er tot en met 31 december 2018 € 60 miljoen beschikbaar.

  Individuele woningeigenaren moeten de maatregelen binnen vier maanden realiseren; VvE’s krijgen meer tijd: een jaar. VvE’s kunnen de subsidies voor energiebesparende maatregelen ‘stapelen’ met subsidies van lagere overheden. Dat geldt niet voor de subsidies voor proces- en advieskosten.

  Advies en begeleiding
  VvE’s die een energieadvies willen laten opstellen, moeten daarvoor een officiële EPA-adviseur inschakelen. In het advies moet staan welke maatregelen mogelijk zijn, welke investering daarvoor nodig is en wat het effect van de maatregelen is.

  Geadviseerd wordt om kritisch te zijn bij de keuze van een adviseur: die moet zo onafhankelijk mogelijk zijn. Een VvE kan bijvoorbeeld kiezen voor een advies van de bouwkundige afdeling van VvE Belang; daarmee is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij bij een van onze medewerkers:  010 4237979 of info@vve010.nl

  De officiële tekst van de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant van 1september 2016.

  infographic

Contact

ma t/m vr
09:00 - 17:00

Pleinweg 218d
3083EW Rotterdam

Downloads

Uitnodiging algemene ledenvergadering

Voorbeeld uitnodiging ALV > > klik hier

VvE Checklist

Voor kopers van een appartement > > klik hier

Modelreglement 2006

Modelreglement 2006 > > klik hier

Modelreglement 1992

Modelreglement 1992 > > klik hier

Modelreglement 1983

Modelreglement 1983 > > klik hier

Modelreglement 1973

Modelreglement 1973 > > klik hier

Uitnodiging tweede algemene ledenvergadering

Voorbeeld uitnodiging tweede ALV (bij onvoldoende opkomst bij de eerste vergadering) > > klik hier

Agenda algemene ledenvergadering

Voorbeeld agenda ALV > > klik hier

Agenda tweede algemene ledenvergadering

Voorbeeld agenda tweede ALV > > klik hier

Notulen algemene ledenvergadering

Voorbeeld notulen ALV > > klik hier

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement > > klik hier

Incassoprocedure

Voorbeeld incassoprocedure > > klik hier

Presentielijst

Presentielijst > > klik hier