s01-1

VVE010
Welkom bij dé serviceorganisatie voor eigenaren

Steengoed Molière

Zo kunnen bewoners uitproberen wat het kost én wat het ze bespaart, als ze bijvoorbeeld dakisolatie, gevelisolatie, of zonnepanelen toepassen. Ook kunnen ze zien wat het kost als ze de balkons vervangen én hoe dat er dan uit komt te zien. Handig!

VvE’s pakken het onderhoud op, maar kijken daarnaast ook wat ze kunnen doen om hun woning comfortabeler te maken. Denk aan isolatie, misschien wel een groen dak of zonnepanelen. VVE010 ondersteunt de VvE’s waar nodig, maar ze gaan ook zelf op ontdekking met de nieuwe internettool: Connect010. Bewoners kunnen uitproberen wat het kost én wat het ze bespaart als ze bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen toepassen. Ook kunnen ze zien wat het kost als ze de balkons vervangen én hoe dat er dan uit komt te zien. Heel makkelijk! 

Zie ook: https://vimeo.com/166477396

Contact

ma t/m vr
09:00 - 17:00

Pleinweg 218d
3083EW Rotterdam

VVE-010 vandaag

 • Netwerkbijeenkomst VvE's zaterdagmiddag 18 november Blue City

  Zaterdag 18 november ben je van harte welkom om bij te praten met andere VvE-leden in de stad die werken aan verduurzaming van hun VvE-gebouw. 

  Lees meer  >>
 • Op 15 november was er een informatiebijeenkomst van VvE belang in de Ahoy. De bijeenkomst was een groot succes! We hebben ruim 400 eigenaren geïnformeerd over onze dienstverlening met betrekking tot verduurzamen van VvE's. Klik hier voor de presentatie. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Op 23 november a.s. organiseren VVE-010 samen met de gemeente weer een informatieavond.
  Dit keer is het thema 'zonnepanelen en meer' . Alle VvE's in Overschie krijgen een uitnodiging, maar iedereen is van harte welkom. We graag even opgeven: duurzaam@vve010.nl.

   zonnepanelen

  Lees meer  >>
 • De bijeenkomst vindt plaats in Stichting de Grote Kerk, Overschiese Dorpsstraat 95, 3043 CP, in Rotterdam. 

  Het programma is als volgt:
  19.15 uur Inloop met koffie, introductie VVE-010 door Martijn Lek, VVE-010
  19.30 uur Toelichting groene dakenprogramma gemeente Rotterdam door Marloes Gout, gemeente Rotterdam
  19.45 uur Uitleg zonnepanelen door Miel Karthaus van KBnG architectuur, stedebouw en restauratie
  20.30 uur Pauze
  20.40 uur Beantwoorden van vragen

 • Op 9 november hield VVE-010 weer een informatieavond met het thema 'isolatie'.

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over isolatie van Frank Spruit.

  Lees meer  >>
 • Op de avond werden de mogelijkheden voor isolatie besproken voor VvE's die duurzame maatregelen willen nemen. VvE’s die interesse hebben om maatregelen te nemen om te verduurzamen en om de woningen te verbeteren werden opgeroepen zich aan te melden bij VVE-010. Na aanmelding wordt bekeken of gratis begeleiding aangeboden kan worden vanuit VVE-010 om het proces te begeleiden. VvE’s krijgen dan hulp bij het opstellen van verbeterpakketten en inzicht in de bijbehorende woonlasten. Ook zullen de mogelijkheden voor subsidies en financiering worden meegenomen bij de begeleiding. Voor vragen kunt u ons bellen op (010)4237979 of een mail sturen aan duurzaam@vve010.nl  

 • Themadag isoleren bij de WoonWijzerWinkel Isoleren? Zo gedaan!
  Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van vloer-, gevel- of dakisolatie en wilt u hier uitgebreid over geïnformeerd worden? Zaterdag 18 november staat bij de WoonWijzerWinkel in het teken van isoleren. Isoleren kan op verschillende manieren en is vaak gemakkelijk uitvoerbaar. Voor iedere woning en situatie is er een passende oplossing waar wij u graag meer over vertellen.

  Lees meer  >>
 • Wat kunt u verwachten op de themadag?
  De WoonWijzerWinkel heeft ruim 30 isolatie-oplossingen onder één dak die allemaal in de winkel te zien zijn. Onze onafhankelijke adviseurs presenteren u de laatste innovaties op dit gebied en helpen u bij het vinden van de juiste oplossing. Na deze themadag bent u volledig op de hoogte van het aanbod op het gebied van isolatie en wat het u kan opleveren. Verhoog uw wooncomfort en bespaar energie!
   
  Programma:
  09.30 – 10.00 Introductie: alles wat u moet weten over isoleren.
  10.00 – 10.30 Vloerisolatie
  10.30 – 11.00 Gevelisolatie
  11.00 – 11.30 Dakisolatie
  11.30 – 13.00 Oplossingen bekijken in de hal en mogelijkheid tot stellen van vragen en/of hulp bij offerteaanvraag.

  Deze dag kent een vrije inloop. U kunt zelf kiezen bij welke presentaties u aanwezig wilt zijn.
   
  Aanmelden?
  U kunt zich aanmelden voor de WoonWijzerWinkel themadag via deze link: http://www.woonwijzerwinkel.nl/themadagen/
   
  WoonWijzerWinkel
  De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over isoleren en andere energiebesparende maatregelen moet u bij de WoonWijzerWinkel zijn!
   
  Bezoekadres
  Directiekade 2
  3089 JA Rotterdam
  Tel.nr: +31 (0)10 747 01 47
  www.woonwijzerwinkel.nl
   
   
  Welke themadagen kunt u nog meer verwachten?

  Datum

  Thema

  Locatie

  Tijd

  Zaterdag 9 december 2017

  Verwarmen zonder gas

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 20 januari 2018

  Totaalconcept, financiering & subsidie

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 10 februari 2018

  Isolatie

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

   

   

 • VvE Blaak Nieuwstraat: Voor de VvE Blaak-Nieuwstraat is er op 30 oktober een informatieavond gehouden over de mogelijkheden van verduurzaming binnen de VvE. Klik hier voor het programma van de avond. Klik hier voor de presentatie van CoTrust. Klik hier voor de presentatie van Eagle Energy. Klik hier voor de presentatie van Ploeg Kozijnen. 

  Lees meer  >>
 • .

 • Op 26 oktober hebben we een informatieavond gehouden over alles wat je moet weten over een actieve VvE. Klik hier voor de presentatie van de avond.

   

  Lees meer  >>
 • .

 • Donderdag 26 oktober, 2, 9 en 16 november organiseert het Rotterdams Milieucentrum weer de cursus Milieucoach. Een praktische cursus van 4 avonden over energiebesparing – en duurzaamheid in huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen. Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat Milieucoach. De afgelopen jaren werden er meer dan 350 (!) milieucoaches opgeleid in Rotterdam. De cursus is gratis.

  .milieucoach

  Lees meer  >>
 • Aanmelden kan via: info@milieucentrum.rotterdam.nl.

  Certificaat
  Met het certificaat kunnen de Milieucoaches voorlichting geven in hun eigen netwerk. Zoals in eigen kring, straat of buurt, bij een vereniging of in het buurthuis/de “Kamer van de wijk”. De Milieucoaches maken hierbij gebruik van een e.koffer vol demonstratie-materiaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach is gratis. De cursussen gaan naast energie besparen ook over het gezamenlijk opwekken van duurzame energie en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is uiterst geschikt voor Vereniging van Eigenaren (VVE) en voor huurdersgroepen! De afgelopen jaren zijn er ruim 300 (!) milieucoaches opgeleid in Rotterdam.

 • Op 5 oktober hield VVE-010 een informatie avond over isolatie. 

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over isolatie van Frank Spruit.

  Lees meer  >>
 • Op de avond werden de mogelijkheden voor isolatie besproken voor VvE's die duurzame maatregelen willen nemen. VvE’s die interesse hebben om maatregelen te nemen om te verduurzamen en om de woningen te verbeteren werden opgeroepen zich aan te melden bij VVE-010. Na aanmelding wordt bekeken of gratis begeleiding aangeboden kan worden vanuit VVE-010 om het proces te begeleiden. VvE’s krijgen dan hulp bij het opstellen van verbeterpakketten en inzicht in de bijbehorende woonlasten. Ook zullen de mogelijkheden voor subsidies en financiering worden meegenomen bij de begeleiding. Voor vragen kunt u ons bellen op (010)4237979 of een mail sturen aan info@vve010.nl

 • Op 21 september hield VVE-010 een informatie avond over zonne-energie. 

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over zonne-energie van Wim Schutte.

  Lees meer  >>
 • Op de avond werden de mogelijkheden voor zonne-energie op het dak besproken voor VvE's die duurzame maatregelen willen nemen. VvE’s die interesse hebben om maatregelen te nemen om te verduurzamen en om de woningen te verbeteren werden opgeroepen zich aan te melden bij VVE-010. Na aanmelding wordt bekeken of gratis begeleiding aangeboden kan worden vanuit VVE-010 om het proces te begeleiden. VvE’s krijgen dan hulp bij het opstellen van verbeterpakketten en inzicht in de bijbehorende woonlasten. Ook zullen de mogelijkheden voor subsidies en financiering worden meegenomen bij de begeleiding. Voor vragen kunt u ons bellen op (010)4237979 of een mail sturen aan info@vve010.nl

 • Cursus ‘Rotterdamse VvE’s Met Energie’

  Tijdens de cursus Rotterdamse VvE’s Met Energie wordt in twee avonden de relevante juridische, financiële en bouwkundige kennis behandeld die nuttig is bij het maken van een verduurzamingsplan voor uw VvE-gebouw. Met veel aandacht voor het besluitvormingsproces.

  De cursussen worden gegeven door Mimi Slauerhoff(van VvE’s met Energie) en Corine Erades (van Blijstroom) en vormen samen Rotterdamse VvE’s met Energie. Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van VvE’s.
  Data Cursus ‘RVME' 2
  28-september en 12-oktober
  Meld u nu aan voor deze cursus!
  Data Cursus ‘RVME' 3
  5-oktober en 26 oktober
  Meld u nu aan voor deze cursus!
  De cursus 'Rotterdamse VvE's Met Energie is gratis en verplicht u tot niets.
  De bijeenkomst wordt gehouden in Blue City, Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam

   

  Lees meer  >>
 • -

 • Op 7 september hield VVE-010 een informatieavond over isolatie. 

  Klik hier voor de basispresentatie van VVE-010 en hier voor de presentatie over isolatie van PKW.

  Lees meer  >>
 • -

 • Lees meer  >>
 • In een dag op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen. Dat is het doel van de informatiedagen die VvE Belang dit najaar op 10 plaatsen in het land organiseert.

  De 1,2 miljoen appartementseigenaren en de meer dan honderdduizend bestuursleden van de VvE kunnen zich tijdens deze dagen over de laatste ontwikkelingen laten informeren. Over de Wet verbetering functioneren VvE’s. De laatste stand van zaken met het nieuwe modelreglement. Over energiebesparing en energietransitie, de route naar een gasloos 2050. Ook het functioneren van de VvE zelf, haar financiën en het onderhoud aan het gebouw komt aan bod.

  Deelname aan de informatiedagen is gratis. Aanmelding kan via www.vvebelang.nl

 • Studiegroep ‘Zon’

  In de studiegroep zon krijgt u handvatten om uit te zoeken hoe haalbaar PV-panelen (zonnepanalen) voor uw VvE te onderzoeken. In de studiegroep komen alle relevante aspecten aan bod. (Juridische, financiële en technische zaken.)
  De studiegroep is gratis en verplicht u tot niets.
  Data studiegroep 'Zonnestroom' 2
  Dag 1: 1-november 
  Dag 2: 29 november
  Meld u nu aan voor de studiegroep!
  De bijeenkomst wordt gehouden in Blue City, Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam.

   

   

  Lees meer  >>
 • Bent u benieuwd naar meer activiteiten van VVE-010 komende tijd? Hier vindt u een overzicht! Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met de nieuwste informatie over informatieavonden, cursussen, etc.

 • VVE-010 biedt begeleidingstrajecten aan om VvE’s te helpen met het verduurzamen van hun wooncomplex. Eén van de trajecten is de Söderblomplaats.

  Het complex is opgeleverd in 1972, omvat 184 appartementen, en is voorzien van 5 trappenhuizen met een lift. Op de begane grond bevinden zich de entreehallen met elk een bibliotheek, de garageboxen en de bergingen. De eigendomsverhouding tussen particulieren en institutionele belegger is een evenwichtige 50/50.

  De VvE heeft het MJOP in 2017 geheel herzien en werkt met een jaarlijks sluitende begroting. De VvE wil een volgende stap nemen, zodat ze klaar is voor de toekomst! Hierbij wordt gedacht aan het verduurzamen van het complex door het terugdringen van het energieverbruik, eigen energieopwekking, e.e.a. hand in hand met een verhoging van het wooncomfort! In 2017 zijn bewoners via onder andere een informatie-ochtend geïnformeerd over wat er allemaal mogelijk is. Op de website van VVE-010 zijn filmpjes, presentaties, etc. te vinden, zodat je kunt volgen wat er hier allemaal gebeurd! Wellicht word je ook op goede ideeën gebracht voor je eigen VvE.

  Lees meer  >>
 • .

 • MVO Festival in Zevenkamp

  Op 10 oktober 2017 wordt voor de derde keer het MVO Festival georganiseerd. Het thema van dit jaar Duurzaamheid. Natuurlijk is VVE-010 daar ook bij aanwezig. Temeer omdat 10 oktober 2017 landelijk is uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid.

  Kom bij ons kijken en laat je informeren wat er aan jouw pand nog verbeterd kan worden. Wist je overigens dat bij twee energiebesparende maatregelen, het Rijk bijdraagt? En dat we je kunnen begeleiden in dat hele proces!

   Kortom, alle reden om er op 10 oktober bij te zijn. Adres: Zevenkampse Ring 301. 3068 HG Rotterdam     Tijd: 16.00 – 21.00 uur Kijk hier voor meer informatie.

  Lees meer  >>
 • .

 • Molière Postcoderoos
  Bent u lid van een VvE en wilt u groene energie opwekken met zonnepanelen? Het project 'Molière-Postcoderoos' is voor u dan dé kans om zelf groene energie op te wekken en te profiteren van een lagere energierekening. Of de Molière-Postcoderoos inzetten als motor van uw VvE verduurzaming!

  Lees meer  >>
 • Bent u geïnteresseerd? Klik dan hier.

   

 • Overzicht activiteiten VVE-010

  Bent u benieuwd naar de activiteiten van VVE-010 komende tijd? Hier vindt u een overzicht! Wij zullen deze lijst regelmatig updaten met de nieuwste informatie over informatieavonden, cursussen, etc.

  Lees meer  >>
 • U bent altijd welkom om deel te nemen aan alle activiteiten, wel graag even aanmelden via duurzaam@vve010.nl

 • Themadagen van de WoonWijzerWinkel

  Na het succes van de WoonWijzerWinkel isolatiedagen in februari, maart en april jl. organiseert de WoonWijzerWinkel binnenkort meer themadagen. De WoonWijzerWinkel is het regionale, onafhankelijke energieloket voor energiebesparing voor 24 gemeenten in de regio Rijnmond en Haaglanden. Voor betrouwbaar objectief advies over zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen moet u bij de WoonWijzerWinkel zijn.

  Lees meer  >>
 •   Welke themadagen kunt u nog verwachten?

  Datum

  Thema

  Locatie

  Tijd

  Zaterdag 26 augustus 2017

  Leven zonder gas: elektrische verwarming

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 23 september 2017

  Duurzame materialen/

  Groen dak

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 21 oktober 2017

  Isoleren en ventileren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

  Zaterdag 18 november 2017

  Isoleren

  WoonWijzerWinkel

  09.00 – 13.00 uur

   

 • Verduurzaming VvE Söderblomplaats

  De VvE wil een volgende stap nemen, zodat ze klaar is voor de toekomst! Hierbij wordt gedacht aan het verduurzamen van het complex door het terugdringen van het energieverbruik, eigen energieopwekking, eea hand in hand met een verhoging van het wooncomfort! De ontwikkelingen van het project zijn hier te volgen.

  Lees meer  >>
 •  

   

 • VVE-010 is ook in 2017 een gecertificeerd beheerder van VvE's. Dat blijkt uit het herhalingsonderzoek dat de certificeringsautoriteit SKW-Certificatie eind 2016 gedaan heeft.

  Lees meer  >>
 • Eind december 2016 heeft SKW-Certificatie een onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat VVE-010 aan de voorwaarden voldoet om het beheerderscertificaat voort te mogen zetten. 

  Dat is goed nieuws voor de VvE's voor wie VVE-010 het beheer doet. Wilt u weten of uw beheerder ook gecertificeerd is, kijk dan op: http://www.skw-certificatie.nl/certificaathouders/certificatenattesten-zoeken.html

   

 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk
  Het Rijk heeft subsidie voor eigenaren van huizen en appartementen, die minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk aan isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. De hoogte van de subsidie is gemiddeld 20% van de gemaakte kosten. U kunt tot 31 december 2018 subsidie aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,  RVO.  Bekijk hier de factsheet.

  Het ministerie voor Binnenlandse Zaken voert ook een campagne. Voor meer informatie, klik hier.

  Lees meer  >>
 • Subsidie maakt verduurzamen VvE’s aantrekkelijk

  Verenigingen van eigenaars en individuele appartementseigenaren kunnen vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie van hun gebouw. Voor de VvE is ook subsidie beschikbaar voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (een ‘groen mjop’) en voor procesbegeleiding bij de verduurzaming. De subsidie voor de isolatie en voor eventuele aanvullende maatregelen bedraagt ongeveer 20 procent van de kosten. Voorwaarde is dat minimaal twee energiebesparende maatregelen worden genomen.

  Het gaat in deze regeling nadrukkelijk om maatregelen aan de ‘schil’ van het gebouw: isolatie van dak, gevel en vloer en de vervanging van glas door isolerend glas. Dat betekent dat maatregelen in de sfeer van energieopwekking (zoals zonne- en windenergie) niet in aanmerking komen. Onder bepaalde voorwaarden komen zaken als isolerende deuren, CO2-gestuurde ventilatiesystemen en balansventilatie, douchesystemen met verwarming door afvalwater en waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem wél in aanmerking voor subsidie.

  Voor het aanbrengen van een zeer energiezuinig pakket kan een bonusbedrag van € 4.000 per woning worden aangevraagd. Daarvoor gelden speciale voorwaarden. De regeling is voorlopig van kracht tot 1 maart 2017. De subsidie kan vanaf 15 september worden aangevraagd bij www.rvo.nl.

  Subsidieplafonds
  Voor het uitvoeren van isolatiemaatregelen en aanvullende maatregelen aan het appartementencomplex geldt een bedrag per appartement c.q. per oppervlakte isolatie. In de regel zal de subsidie ca. 20% van de kosten bedragen.

   

  Voor eigenaar-bewoners is per 15 maart 2017 een totaal beschikbaar budget van € 43,81 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren blijft het totaal budget van € 6 miljoen ongewijzigd voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw. Totaal is er tot en met 31 december 2018 € 60 miljoen beschikbaar.

  Individuele woningeigenaren moeten de maatregelen binnen vier maanden realiseren; VvE’s krijgen meer tijd: een jaar. VvE’s kunnen de subsidies voor energiebesparende maatregelen ‘stapelen’ met subsidies van lagere overheden. Dat geldt niet voor de subsidies voor proces- en advieskosten.

  Advies en begeleiding
  VvE’s die een energieadvies willen laten opstellen, moeten daarvoor een officiële EPA-adviseur inschakelen. In het advies moet staan welke maatregelen mogelijk zijn, welke investering daarvoor nodig is en wat het effect van de maatregelen is.

  Geadviseerd wordt om kritisch te zijn bij de keuze van een adviseur: die moet zo onafhankelijk mogelijk zijn. Een VvE kan bijvoorbeeld kiezen voor een advies van de bouwkundige afdeling van VvE Belang; daarmee is de onafhankelijkheid gegarandeerd.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij bij een van onze medewerkers:  010 4237979 of info@vve010.nl

  De officiële tekst van de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant van 1september 2016.

  infographic