loading

Activiteiten

Cursus: Verduurzaming voor Kleine VvE's Met Energie, 2e avond

Datum 26-04-2021
19:30 tot 22:00
Locatie Webinar

In 2050 zijn alle woningen van het gas af. Hoe gaan we dat doen? En vooral: wat betekent dat voor u als eigenaar in een VvE? De VvE moet zich gaan voorbereiden op een gasloze toekomst. Hoe maak je een goed plan? De huidige situatie moet goed in kaart gebracht zijn, waar wil de VvE naartoe en wat zijn de stappen om daar te komen?

Om kleine VvE's hierbij te helpen bieden we de cursus 'Verduurzaming voor Kleine VvE's Met Energie'. Daarbij komen de volgende aspecten aan de orde: hoe koppel je verduurzaming aan onderhoud, wat zijn logische combinaties van maatregelen? En hoe kun je optimaal gebruik maken van de stimuleringsmaatregelen?

Verder is een onmisbare succesfactor dat het verduurzamingsplan een gedeeld plan van de VvE is, waarin de verschillende belangen zijn meegenomen. Hoe wordt dit plan op een juridisch juiste manier verankerd in het beleid van de VvE? In het besluitvormingsproces, maar ook in het maken van een technisch kloppend en haalbaar plan kom je allerlei obstakels tegen. Daarin word je als VvE begeleid door een onafhankelijk adviseur, een van de architecten die deelnemen aan het programma.

Er wordt, bovenop de landelijk stimuleringsmaatregelen, nu tijdelijk extra subsidie beschikbaar gesteld door de gemeente Rotterdam. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de VvE redelijk goed georganiseerd zijn. Daarom stellen we een aantal eisen voor deelname aan de cursus.

Doel van de cursus

Doel van de cursus is dat uw VvE volgend jaar tot uitvoering komt van minimaal één verduurzamingsmaatregel en dat we daar de benodigde kennis voor aanbieden.

Wie geven de cursus?

Mimi Slauerhoff (gedragskundige) en Corine Erades (architect) geven sinds vijf jaar goedbezochte cursussen voor VvE-leden die aan de slag willen met verduurzaming van hun gebouw. Daarnaast begeleiden ze VvE’s bij het maken van een plan en met zorgvuldige besluitvorming richting uitvoering. De cursus wordt voortdurend gevoed met voorbeelden en lessen uit deze praktijk. Voor meer informatie, zie ook www.vvesmetenergie.nl.

Hoe meld ik me aan?

U kunt zich via de knop hieronder aanmelden voor de cursus. De cursus is online en geschikt voor VvE's met een maximale omvang van 12 appartementen. Na aanmelding dient u ook nog een mailtje te sturen met antwoorden op de volgende vragen (mailadres krijgt u in de bevestigingsmail):

  • Zijn de notulen 2020 of 2019, inschrijving KvK en splitsingsakteakte beschikbaar? (meesturen)
  • Is het onderhoudsplan beschikbaar (MJOP-conditiemeting / uitgeschreven plan als bijlage bij de notulen / onderhoudsbegroting in Excel-bestand / anders...)? (meesturen)
  • Wordt er gespaard voor groot onderhoud (en er is dus een gezamenlijke bankrekening)?
  • Willen jullie (beginnen met) verduurzamen?

Op basis hiervan wordt gekeken of de VvE geschikt is voor deelname aan de cursus. Met uw gegevens gaan we uiteraard zorgvuldig om conform AVG-richtlijnen. Aanmelden en de aanvullende mail sturen kan tot uiterlijk 31 maart 2021. Kort na deze datum krijgt u bericht over uw aanmelding.

De cursus bestaat uit twee delen op 12 en 26 april, deelname is gratis.

NB Het is voldoende om je in te schrijven voor de eerste cursusavond!