loading

Activiteiten

Netwerkbijeenkomst: VvE's presenteren aan VvE's

Datum 25-05-2019
14:00 tot 16:00
Locatie Blue City

Op 25 mei nodigt VVE-010 alle Rotterdamse appartementseigenaren uit voor de jaarlijkse VvE netwerkbijeenkomst. Op deze middag vertellen Verenigingen van Eigenaars over hun ervaringen met de eerste stappen die ze hebben gedaan om hun gebouw te verduurzamen. Dit jaar vertellen in ieder geval VvE Lindehove en VvE 'De Verdwenen Brug' over hun ervaringen.

VvE Lindehove in Apeldoorn is een beetje het boegbeeld voor vergaande verduurzaming in VvE's. De eerste VvE die op dit moment ook aan het uitvoeren is. Het plaatje vóór/na renovatie van deze VvE wordt bijna in elke presentatie over verduurzaming gebruikt. Ton Baas, de voorzitter van de VvE die dit project van begin tot eind heeft geleid, komt vertellen over zijn ervaringen en het effect van de renovatie op het woongenot van de bewoners.

VvE 'De Verdwenen Brug' in Zoetermeer is meer door omstandigheden gedwongen om in actie te komen. De middag begint met dit verhaal omdat de haalbaarheidsstudies al wel rond zijn maar de definitieve besluitvorming binnenkort verwacht wordt. Voorzitter Marcel van Loon laat de aanwezigen kennismaken met de wijk Palenstein, de VvE, het proces en zijn eigen rol hierin.

Mooi is dat beide renovaties met een kleine woonlastenverhoging worden gerealiseerd. Bovendien uniek: beide VvE's zijn voorbereid op een gasloze en CO2-neutrale toekomst.

Tijdens de aansluitende borrel is er voldoende tijd om met elkaar te netwerken en na te praten. Want dat is de middag vooral: gezellig bijeenkomen en ideeën uitwisselen.

Tijd: 14.00-16.00, aansluitend borrel
Toegang: gratis