Activiteiten

WEBINAR: Netwerkbijeenkomst voor VvE-leden met Energie

Datum 21-11-2020
10:00 tot 12:00
Locatie Webinar

In de afgelopen jaren zijn er dertien cursussen Rotterdamse VvE's Met Energie gegeven. En er zijn veel Verenigingen van Eigenaars die inmiddels een kleine of grote stap hebben gezet in de verduurzaming van het gebouw. Een keer per jaar komen de 'VvE-leden met Energie' weer bij elkaar om de geleerde lessen uit te wisselen. Deze keer doen we dat op zaterdag 21 november. Daarbij zijn vanzelfsprekend ook VvE's die nog in de fase verkenning zitten van harte welkom om hun licht op te steken bij de ervaren vve-collega's! Dit jaar kan het helaas niet fysiek. Daarom moet je zelf zorgen voor het lekkere kopje thee en de koekjes. Voor een interessant programma zorgen wij.

Er zijn weer drie VvE's 'met energie' die iets komen vertellen over de verduurzamingsmaatregelen die ze hebben uitgevoerd dit jaar.

Presentatie 1 - Achterstand wegwerken én verduurzamen
Om te beginnen een VvE die verduurzaming vooral heeft gezien als een middel om urgente onderhoudsproblemen op te lossen. De VvE kampte namelijk met een behoorlijke achterstand en groot onderhoud waarbij intussen het dak en de collectieve cv-ketels dringend aan vervanging toe waren. Het accent heeft vooral gelegen om met gebruikmaking van subsidie en financieringsmogelijkheden het urgente onderhoud betaalbaar te doen uitvoeren en het meerjarenonderhoud te borgen via een MJOP.

Presentatie 2 - Zonnedak op de VvE
Zoals ieder jaar proberen we ook weer een VvE te strikken die komt vertellen over de realisatie van hun zonnedak. Op dit moment is het nog een verrassing welke VvE dat is.

Presentatie 3 - Van label G naar C
En er is een VvE die in een keer van label G naar C gaat verduurzamen. Het dak wordt geïsoleerd, de kozijnen worden vervangen voor kozijnen met trippel glas en de moederhaard wordt vervangen door een cv-ketel. Deze VvE heeft het behaalde draagvlak voor de verduurzaming te danken aan de betrokken deskundigheid van een ervaren adviseursteam. Het project wordt toegelicht door een van hen, de beheerder van de VvE.

Programma en aanmelden
De digitale deur gaat om 09.45 uur open en de netwerkbijeenkomst start om 10.00 uur. Tijdens en na de presentatie kunt u via de chat vragen stellen. En aan het einde is er ruimte voor uitwisseling. De presentaties duren ongeveer een half uur, de verwachte sluiting is 12.00 uur.

Als u zich inschrijft, krijgt u vóór de bijeenkomst per e-mail een link voor de digitale bijeenkomst.

loading