loading

Een duurzame VvE: goed idee! Kies voor gratis begeleiding door VVE-010

Investeren in zonnepanelen? Een groen dak? Of toch maar eerst isoleren? Kortom, de VvE wil het pand energiezuiniger maken, maar jullie weten niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken. In dat geval kan VVE-010 je helpen met een ervaren, onafhankelijke adviseur die het hele traject (gratis) begeleidt. De adviseur doet een bouwkundige opname van jullie pand, stelt een aantal energiebesparende maatregelen voor, bekijkt financieringsmogelijkheden (lening- en subsidies) en helpt bij subsidieaanvragen.

Duurzaam

We willen gezond en comfortabel wonen, maar niet ieder jaar voor hoge onderhoudskosten staan en veel voor onze energie betalen. Daarom loont het de moeite om (groot) onderhoud te combineren met maatregelen die goed zijn voor het milieu én voor de portemonnee. Wethouder Pex Langeberg: ‘Willen wij in 2030 energieneutraal zijn, dan moet er nog veel gebeuren. Daarom zijn we blij met iedere Rotterdammer die hier zijn schouders onder zet en serieus aan de slag is om zijn of haar leven duurzamer te maken. Dit willen we dan ook zo goed mogelijk ondersteunen.’

Subsidie

Hoe bepaal je welke maatregelen het meest effectief zijn en wat de goede volgorde is? Dat zijn voor huis- en appartementseigenaren soms lastige vragen. Om VvE’s te helpen is er nu de Elena-subsidie. De gemeente heeft dit Europese geld aangevraagd om daarmee – via VVE-010 – de VvE’s te begeleiden die serieuze plannen hebben om hun pand aan te pakken.

Begeleiding door het hele traject, van idee naar uitvoering

De ondersteuning begint met een gesprek bij VVE-010. Bij deze organisatie kunnen alle Rotterdamse appartementseigenaren terecht voor informatie en advies over alles waar een VvE mee te maken kan krijgen. Als blijkt dat de VvE actief is, financieel gezond en echt wat wil, dan krijgt de VvE een adviseur die bij het hele traject betrokken blijft. Na een bouwkundige opname van het pand stelt de adviseur verschillende scenario’s op en bekijkt hoe de plannen te financieren zijn. De adviseur helpt eventueel ook bij het aanvragen van een lening of subsidie.

VVE-010 is al in gesprek met een aantal VvE’s, waaronder een vereniging in de Van Beuningenstraat. ‘Het rendement van de verwarmingssystemen wordt steeds lager, maar de onderhoudskosten worden steeds hoger’, aldus een bewoner.’ Dus moeten we wat doen. Het mooie van dit project is, dat je alles, onderhoud en verduurzaming combineert en in een keer aanpakt.’

Meer weten over de Elena-subsidie, klik hier.

Bellen (010 – 423 7979) of langskomen kan ook (Pleinweg 218).

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming