loading

Reyeroord aardgasvrij - inloopmiddag zaterdag 19 oktober

De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam in vijf gebieden kijken hoe deze aardgasvrij zijn te maken. De wijk Reyeroord is een van die gebieden. Met name voor woningeigenaren staan er de nodige veranderingen voor de deur. De belangrijkste is de overstap naar verwarmen zonder aardgas. Uit onderzoek blijkt dat stadsverwarming de goedkoopste optie is in Reyeroord. Maar wat gaat dat kosten? En welke aanpassingen zijn daar allemaal voor nodig? Deze en andere vragen zullen de komende paar jaar uitgezocht gaan worden.

Ook VvE’s gaan overstappen

Ook eigenaren in VvE's zullen de overstap naar aardgasvrij moeten maken. Een VvE-complex kan een collectieve warmtevoorziening hebben of ieder appartement heeft een eigen cv-ketel. Dit is bepalend voor de benodigde gebouwaanpassingen bij de overstap naar stadsverwarming. Per woongebouw is het dus maatwerk. Door nu al te laten bekijken welke aanpassingen precies nodig zijn, kan uw VvE zich goed voorbereiden.

Meer weten?

Om meer informatie te geven over 'Reyeroord aardgasvrij' organiseert de gemeente een inloopmiddag op zaterdag 19 oktober van 13.00-16.00 uur in het Huis van de Wijk De Dijk, Susannadijk 153, 3079 VN Rotterdam. Voor meer informatie over de energietransitie kunt u ook terecht bij de duurzaamheidswinkel (Keizerswaard 55, 3078 AM Rotterdam). En u kunt de websites www.energie-010.nl en www.Rotterdam.nl/Reyeroord raadplegen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming