loading

Verruiming Subsidie energiebesparing eigen huis vanaf april 2018

Op 4 april 2018 wijzigt de Subsidie energiebesparing eigen huis. Dit betekent hogere subsidiebedragen, langere uitvoertermijnen en nieuwe aanvullende maatregelen. Voor Verenigingen van Eigenaren stijgt het subsidiebudget voor het nemen van energiebesparende maatregelen tot € 12 miljoen. Ook komt er € 100 beschikbaar voor een energiedisplay of slimme thermostaat.

VvE's konden al subsidie voor energieadvies ontvangen wanneer de vereniging besluit om op basis van dat advies binnen een jaar de energiebesparende maatregelen uit te voeren. Deze uitvoeringstermijn voor het nemen van de energiebesparende maatregelen is nu verruimd naar 5 jaar. Nieuw is dat VvE's nu ook subsidie (maximaal € 2.480) mogen aanvragen wanneer de vereniging geen besluit neemt naar aanleiding van het ontvangen energieadvies. De uitvoerperiode hiervoor wordt verlengd van 12 maanden naar 5 jaar. En de uitvoerperiode voor het zeer energiezuinig pakket wordt verlengd van 12 naar 24 maanden.

Lees meer over de Subsidie energiebesparing eigen huis.

Bekijk ook de pagina Energiebesparen voor Vereniging van Eigenaren met een overzicht van relevante RVO-regelingen, tools, rapporten en voorbeelden.

(foto: Iris van den Broek)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming