loading

Verduurzamen - Hoe ga je dat doen?

Is jouw VvE echt ambitieus en toe aan het zetten van duurzame stappen? Dan kun je bij VVE-010 terecht voor advies om de beste aanpak te vinden. Wij helpen om de verduurzamingsvraag aan te scherpen. Wat is een goede mix van maatregelen? En welke effecten heeft dat op de VvE-bijdrage? Is er genoeg in kas of moet er veel bij? Ofwel, wat zijn de consequenties voor het huishoudboekje. Daarnaast hebben we ervaring met het meekrijgen van andere VvE-leden. Want draagvlak voor plannen om te verduurzamen zijn cruciaal voor succes. Kortom, je bent welkom om met al je vragen over het verduurzamen van je VvE bij ons aan te kloppen.


Kleine én grote VvE’s

De aanpak van jouw VvE hangt uiteraard af van welke maatregelen jullie willen nemen. En daarnaast van de grootte van de VvE, de financiële ruimte en het draagvlak binnen de vereniging voor de plannen. En is er voldoende kennis in huis om de juiste beslissingen te nemen? Bij VVE-010 zijn grote én kleine VvE’s met al hun vragen over verduurzaming welkom. We kunnen dan bijvoorbeeld adviseren naar een informatiebijeenkomst te gaan. Of er zijn mogelijkheden voor een intensief, gesubsidieerd energieadviestraject.


Informatieavonden en cursussen

Goed geïnformeerd maak je betere beslissingen. Daarom kun je bij VVE-010 informatieavonden volgen over thema’s als zonne-energie, isolatie en ‘van gas los’. Voor VvE's die daarna nog meer willen weten zijn er cursussen. Deze zijn heel praktisch. Zo geeft de cursus ‘rekenen aan zonne-energie’ inzicht in hoeveel zonnepanelen op jullie VvE-dak kunnen en hoeveel dat de VvE oplevert. Met de uitkomsten kun je tijdens de VvE-vergadering andere leden overtuigen.

Bekijk de activiteiten 


Samen met VVE-010 scenario’s verkennen

Handig is de energiebesparingsverkenner. Dit is een online tool die concrete opties geeft om een woning te verduurzamen. Met de verkenner zijn oneindig scenario’s te onderzoeken, van ‘kleine’ energielabelsprongen tot energieneutraal. Voor elk scenario is te zien wat de maatregelen kosten, welke keuzes je hebt en wat ze opleveren. Kortom, je hebt snel inzicht in de mogelijkheden, investeringen en rendementen. Met de budgetverkenner krijgen VvE’s met een beperkt budget inzicht in hun mogelijkheden.

VVE-010 helpt kleinere VvE’s (tot ongeveer 10 eenheden) met het invullen van de verkenner en vervolgstappen te nemen. Meer weten? Bel naar 010-4237979 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk hier voor meer informatie over de energiebesparingsverkenner.


Energieadviestraject voor ambitieuze VvE's

VVE-010 biedt grote VvE’s (10 of meer eenheden) met flinke duurzame ambities een intensief adviestraject. Hierbij wordt de VvE begeleidt door een ervaren, onafhankelijke adviseur. De adviseur doet onder andere een bouwkundige opname van het pand, stelt energiebesparende maatregelen voor en bekijkt financieringsmogelijkheden.

Lees meer over dit adviestraject