Isolatiesubsidie VvE's verruimd tot WOZ-waarde 429.300 euro

De Rotterdamse isolatiesubsidie voor VvE’s wordt deze zomer verruimd. Vanaf april 2023 kunnen Rotterdamse woningeigenaren die onderdeel zijn van een VvE subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Denk aan spouw-, gevel-, glas-, dak- en vloerisolatie. Op dit moment komen VvE's met een WOZ-waarde van maximaal 300.000 euro (peildatum 1-1-2021) en een laag energielabel in aanmerking voor de subsidie. Vanaf de zomer dit jaar verhoogt de gemeente Rotterdam dit bedrag tot 429.300 euro (peildatum 1-1-2022). Dit is de grens van de Nationale Hypotheek Garantie voor woningen met energiebesparende voorzieningen.

Hoger subsidiebedrag

Naast de verhoging van de WOZ-waardegrens kunnen VvE’s straks ook een hoger subsidiebedrag aanvragen. Nu kan er per VvE-appartement per maatregel 1.000 euro worden aangevraagd met een maximum van 2 maatregelen, in totaal 2.000 euro per appartement. Vanaf de zomer krijgen VvE’s 2.000 euro per appartement als glas en kozijnen worden vervangen met isolerend glas. Dat was € 1.000. Het maximum van twee maatregelen geldt nog steeds. Dus in totaal kunnen VvE's € 3.000 subsidie krijgen, bijvoorbeeld € 2.000 voor glas en kozijnen en € 1.000 voor spouwmuurisolatie. En, extra voordelig, de Rotterdamse Isolatiesubsidie is stapelbaar met de landelijke subsidie voor VvE's (SVVE).

Meer informatie

De exacte datum van ingang van de verruiming is nog niet bekend. Houd hiervoor onze website in de gaten. Kijk hier voor de actuele voorwaarden van de regeling.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

loading