loading

Energieadviestraject voor ambitieuze VvE’s

Energieadviestraject voor ambitieuze VvE's

VVE-010 biedt grote VvE’s (10 of meer eenheden) met duurzame ambities een intensief adviestraject. Hierbij wordt de VvE begeleidt door een ervaren, onafhankelijke adviseur. De adviseur doet onder andere een bouwkundige opname van het pand, stelt energiebesparende maatregelen voor en bekijkt financieringsmogelijkheden. Van de mogelijke scenario’s is de meest vergaande variant een toekomstbestendig woning met een minimale energierekening. Uiteraard wordt ook gekeken naar andere, minder vergaande varianten. Uiteindelijk is draagvlak bij alle bewoners nodig voor een haalbaar en betaalbaar plan.

Zo'n traject neemt al snel een jaar in beslag en vraagt ook inzet van bewoners uit de VvE. Het proces kent drie stappen:

  1. Quick scan
  2. Verdieping
  3. Uitvraag

Stap 1

Verkenning van de (woon)wensen van de VvE en het aanleveren van gegevens, zoals energieverbruik en onderhoudsplanning. Is er voldoende potentie? Dan volgt een technische scan van het gebouw. De uitkomsten worden gepresenteerd aan een afvaardiging van bewoners. De VvE krijgt dan de vraag of zij de volgende stap wil zetten: uit de verschillende globale scenario's van maatregelenpakketten, met bijbehorende financiële effecten, een keuze maken. Het gekozen scenario wordt vervolgens verder uitgewerkt in stap 2.

 
 

Stap 2

Het samenstellen en uitwerken van het gekozen maatregelenpakket en inzicht in het effect daarvan op de woonlasten. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor financiering en subsidies. Het einddoel van deze stap is om een besluit in de ALV te kunnen nemen over dit maatregelenpakket. In deze fase wordt bovendien een intentieverklaring ondertekend om tot uitvoering over te gaan.

Stap 3

Het begeleiden van de uitvraag van het gekozen maatregelenpakket. Die uitvraag zal uiteindelijk leiden tot een offerte van een aannemer waar de ALV een besluit over moet nemen. Aan het eind van deze fase weet de VvE pas wat het exacte investeringsbedrag is en wat dat betekent voor de woonlasten van de appartementseigenaren. Mogelijke subsidies en leningen zijn bij de berekening betrokken.

Inzicht in effect op de woonlast

Het advies moet altijd inzicht geven in het effect op uw woonlast. Dat effect wordt opgebouwd uit de nieuwe maandelijkse VvE-bijdrage en de nieuwe, lagere energierekening (besparing door o.a. isolatie) en vermeden onderhoud na de ingreep. Deze lasten kunnen vergeleken worden met de huidige VvE-bijdrage en de huidige energierekening. Andere winst is een comfortabele en betere woning na de verbouwing. Naast de mogelijke waardestijging wegen comfort en warme voeten uiteraard ook mee.

 

Voorwaarden gratis advies

Dit adviestraject wordt betaald door de gemeente Rotterdam via een Europese subsidie (ELENA). Het traject is gratis als de VvE aan de onderstaande voorwaarden voldoet. Ook zal per fase door de ALV een akkoord gegeven moeten worden voordat de volgende fase kan starten. Het adviestraject vraagt een actieve inbreng door de VvE vanuit bewoners. Voorwaarden deelname traject, de VvE is:

✓ Actief (o.a. ingeschreven KvK en een MJOP)
✓ Financieel gezond
✓ Serieus bezig met verduurzamen en heeft verduurzamingspotentie
✓ Bereid een driedaagse cursus te volgen


Meer weten?

Bel naar 010-4237979 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
En bekijk het project Van Beuningenstraat dat met succes aan de slag ging met een energieadviseur.

Bekijk het project

Vraag een verkennend energieadvies gesprek aan

Wil jouw VvE ook graag verduurzamen? Maar weet je niet goed waar te beginnen of hoe dat te financieren? Wij nodigen je graag uit om daarover met VVE-010 verder te praten. VVE-010 helpt jouw VvE serieuze stappen te zetten naar duurzamer wonen.

Interesse in een verkennend gesprek? Vul dan de vragen hieronder in. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

naam(*)
Ongeldige invoer

Naam VvE(*)
Ongeldige invoer

Adres(*)
Ongeldige invoer

Postcode(*)
Ongeldige invoer

Woonplaats(*)
Ongeldige invoer

email(*)
Ongeldige invoer

Telefoon
Ongeldige invoer

Actief bestuur en/of technische commissie?(*)
Ongeldige invoer

Naam beheerder
Ongeldige invoer

Bouwjaar van het complex
Ongeldige invoer

Aantal appartementen(*)
Ongeldige invoer

Verdeling bewoners in eigenaar bewoners/ verhuurders(*)
Ongeldige invoer

Meerjarenonderhoudsplan (Mjop) aanwezig(*)
Ongeldige invoer

Wat is de motivatie om te verduurzamen?(*)
Ongeldige invoer

Is er een reserve opgebouwd?
Ongeldige invoer

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Ongeldige invoer

Bij deze geef ik aan te begrijpen dat ik in de toekomst een nieuwsbrief kan ontvangen

(*)
Ongeldige invoer