loading

Over VVE-010

VVE-010 is opgericht door de gemeente Rotterdam en enkele woningstichtingen. Ons hoofddoel is het activeren van kwetsbare VvE's en hen helpen bij duurzaam woningonderhoud. Daarnaast ligt de focus op het verduurzamen van alle Rotterdamse VvE's.

praktisch vve010

Projecten

VVE-010 voert een aantal projecten uit, vaak in opdracht van de gemeente. VVE-010 is ook partner in sommige projecten. In alle gevallen gaat het er om VvE’s te ondersteunen in hun taak, de VvE actief te maken en te houden en te zorgen dat het onderhoud van hun pand goed geregeld is. Hiervoor werken we samen met diverse partners. De Projectmatige Aanpak (PA) is één van de projecten die VVE-010 uitvoert in opdracht van de gemeente. Rotterdammers moeten prettig kunnen wonen, in wijken die er goed uitzien. En daarvoor is goed onderhoud cruciaal. De PA is gestart om de lijst met woningen met achterstallig onderhoud te verkleinen. VVE-010 helpt met het activeren van de VvE en het onderhoud van geselecteerde VvE-panden. Ook beheert VVE-010 in het kader van de PA VvE's voor een tijdelijke periode. Als de VvE goed functioneert wordt het beheer overgedragen aan VvE-beheerkantoren in de markt. De eigenaren zijn hiervan op de hoogte.

 

advies vve010

Voorlichting & advies

Als eigenaar van een appartement kom je soms voor vragen te staan waar je niet zo snel het antwoord op weet. Een juridische kwestie, schade, het opzetten van een goed onderhoudsplan, energiebesparing…

Voor al dergelijke vragen kun je bij ons terecht. In veel gevallen hebben we direct een antwoord, in andere zullen we je doorverwijzen naar een (onafhankelijke) deskundige. Wil jouw VvE actief aan de slag met goed onderhoud en verbeteren van het pand? Daarvoor organiseert VVE-010 informatieavonden over thema’s als zonne-energie, isolatie, en ‘van gas los’. Voor VvE's die daarna nog meer willen weten zijn er cursussen.

verduurzamen vve010

Verduurzamen

Steeds meer VvE’s willen hun gebouw verduurzamen of energiezuiniger maken. En dat past goed binnen de klimaatambities van de gemeente Rotterdam.

Daarom helpt VVE-010 alle VvE’s in Rotterdam bij het vinden van de beste aanpak, inclusief mogelijkheden tot financiering.

Lees meer

 

Meer weten over de activiteiten van VVE-010? Bekijk het jaarverslag 2018.

logo

BVVB

VVE-010 is lid van de BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders). De BVVB biedt VvE-beheerders vanaf 2016 een collectieve bemiddelingsvergunning aan. Elke beheerder die zich aansluit bij BVVB Collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.VVE-010 is lid van de BVVB (Branchevereniging VvE Beheerders). De BVVB biedt VvE-beheerders vanaf 2016 een collectieve bemiddelingsvergunning aan. Elke beheerder die zich aansluit bij BVVB Collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.

Download hier de Dienstenwijzer Stichting BVVB Collectief. Ons collectief vergunningnummer is: AFM-12043832. Ons KIFID-nummer is: 300.016421

skw

SKW gecertificeerd

VVE-010 is een SKW gecertificeerd beheerder. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen die de branche heeft gesteld. Zie de website van SKW Certificatie voor meer informatie hierover.

Klachtenprocedure

Voor de beheeractiviteiten van VVE-010 kan het zijn dat men niet tevreden is met onze dienstverlening. Voor deze situatie heeft VVE-010 een klachtenprocedure en bijbehorend klachtenformulier. Deze procedure is conform de richtlijnen van SKW.