loading

Energieadviestraject ambitieuze VvE’s

infographic energieadvies vve 010

Laatste kans: vraag subsidie aan vóór 31 maart!


VVE-010 biedt grote VvE’s (10 of meer eenheden) met duurzame ambities een intensief adviestraject. Hierbij wordt de VvE begeleid door een ervaren, onafhankelijke adviseur. De adviseur doet onder andere een bouwkundige opname van het pand, stelt energiebesparende maatregelen voor en bekijkt financieringsmogelijkheden. Van de mogelijke scenario’s is de meest vergaande variant een toekomstbestendige woning met een minimale energierekening. Uiteraard wordt ook gekeken naar andere, minder vergaande varianten. Belangrijk is dat er draagvlak bij alle bewoners is voor een haalbaar en betaalbaar plan. En het uiteindelijke doel is prettig en comfortabel wonen, met een lagere energierekening. Een mooie kans om samen met de buren te realiseren.

Voorwaarden gratis advies


Dit adviestraject wordt betaald door de gemeente Rotterdam via een Europese subsidie (ELENA). Het traject is gratis als de VvE aan de onderstaande voorwaarden voldoet. Ook zal per fase door de ALV een akkoord gegeven moeten worden voordat de volgende fase kan starten. Het adviestraject vraagt een actieve inbreng door de VvE vanuit bewoners. Voorwaarden deelname traject, de VvE is:

✓ Actief (o.a. ingeschreven KvK en een MJOP)
✓ Financieel gezond
✓ Serieus bezig met verduurzamen en heeft verduurzamingspotentie
✓ Bereid een driedaagse cursus te volgen
✓ Tien of meer eenheden groot

Stappenplan van het project

quickscan icon vve010
1. Quickscan

Verkenning van de (woon)wensen van de VvE en het aanleveren van gegevens, zoals energieverbruik en onderhoudsplanning. Is er voldoende potentie? Dan volgt een technische scan van het gebouw. De uitkomsten worden gepresenteerd aan een afvaardiging van bewoners. De VvE krijgt dan de vraag of zij de volgende stap wil zetten: uit de verschillende globale scenario's van maatregelenpakketten, met bijbehorende financiële effecten, een keuze maken. Het gekozen scenario wordt vervolgens verder uitgewerkt in stap 2.

verdieping_icon_vve010
2. Verdieping

Het samenstellen en uitwerken van het gekozen maatregelenpakket en inzicht in het effect daarvan op de woonlasten. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor financiering en subsidies. Het einddoel van deze stap is om een besluit in de ALV te kunnen nemen over dit maatregelenpakket. In deze fase wordt bovendien een intentieverklaring ondertekend om tot uitvoering over te gaan.

uitvraag icon vve010
3. Uitvraag

Het begeleiden van de uitvraag van het gekozen maatregelenpakket. Die uitvraag zal uiteindelijk leiden tot een offerte van een aannemer waar de ALV een besluit over moet nemen. Aan het eind van deze fase weet de VvE pas wat het exacte investeringsbedrag is en wat dat betekent voor de woonlasten van de appartementseigenaren. Mogelijke subsidies en leningen zijn bij de berekening betrokken.


Vraag een verkennend energieadvies gesprek aan

Wil jouw VvE ook graag verduurzamen? Maar weet je niet goed waar te beginnen of hoe dat te financieren? Wij nodigen je graag uit om daarover met VVE-010 verder te praten. VVE-010 helpt jouw VvE serieuze stappen te zetten naar duurzamer wonen.

Interesse in een verkennend gesprek? Vul dan de vragen hieronder in. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Persoonlijke gegevens

naam
Ongeldige invoer

email
Ongeldige invoer

Telefoon
Ongeldige invoer

Adres
Ongeldige invoer

Postcode
Ongeldige invoer

Woonplaats
Ongeldige invoer

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Ongeldige invoer

Bij deze geef ik aan te begrijpen dat ik in de toekomst een nieuwsbrief kan ontvangen

Wat is de motivatie om te verduurzamen?
Ongeldige invoer

Gegevens VvE

Naam VvE
Ongeldige invoer

Naam beheerder
Ongeldige invoer

Aantal appartementen
Ongeldige invoer

Verdeling bewoners in eigenaar bewoners/ verhuurders
Ongeldige invoer

Bouwjaar van het complex
Ongeldige invoer

Meerjarenonderhoudsplan (Mjop) aanwezig
Ongeldige invoer

Is er een reserve opgebouwd?
Ongeldige invoer

Actief bestuur en/of technische commissie?
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer


Heeft jouw VvE interesse?

Vraag dan snel een intakegesprek aan, bij voorkeur vóór eind februari 2020 i.v.m. de benodigde tijd voor het indienen van de subsidieaanvraag. Bel naar 010-4237979stuur een mail naar duurzaam@vve010.nl of vul bovenstaand formulier in.
En bekijk het project Van Beuningenstraat dat met succes aan de slag ging met een energieadviseur.

Bekijk het project