loading

Energieadviestraject ambitieuze VvE’s

infographic energieadvies vve 010

energieadvies


VVE-010 biedt VvE's met duurzame ambities ondersteuning. We gaan graag in gesprek met geïnteresseerde VvE's om te verkennen op welke wijze een passende ondersteuning geboden kan worden vanuit VVE-010. We verkennen energiebesparende maatregelen en bekijken financieringsmogelijkheden. Van de mogelijke scenario’s is de meest vergaande variant een toekomstbestendige woning met een minimale energierekening. Uiteraard wordt ook gekeken naar andere, minder vergaande varianten. Belangrijk is dat er draagvlak bij alle bewoners is voor een haalbaar en betaalbaar plan. En het uiteindelijke doel is prettig en comfortabel wonen, met een lagere energierekening. Een mooie kans om samen met de buren te realiseren.

Samen met je buren


Verbeteren van je woning doe je stap voor stap. Per fase zal de ALV een akkoord moeten geven voordat de volgende fase kan starten. Het adviestraject vraagt een actieve inbreng door de VvE vanuit bewoners. Minimale vereisten voor succes, de VvE is:

✓ Actief (o.a. ingeschreven KvK en een MJOP)
✓ Financieel gezond
✓ Serieus bezig met verduurzamen en heeft verduurzamingspotentie
✓ Bereid een driedaagse cursus te volgen

Stappenplan

quickscan icon vve010
1. Quickscan

Verkenning van de (woon)wensen van de VvE en het aanleveren van gegevens, zoals energieverbruik en onderhoudsplanning. Is er voldoende potentie? Dan volgt een technische scan van het gebouw. De uitkomsten worden gepresenteerd aan een afvaardiging van bewoners. De VvE krijgt dan de vraag of zij de volgende stap wil zetten: uit de verschillende globale scenario's van maatregelenpakketten, met bijbehorende financiële effecten, een keuze maken. Het gekozen scenario wordt vervolgens verder uitgewerkt in stap 2.

verdieping_icon_vve010
2. Verdieping

Het samenstellen en uitwerken van het gekozen maatregelenpakket en inzicht in het effect daarvan op de woonlasten. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor financiering en subsidies. Het einddoel van deze stap is om een besluit in de ALV te kunnen nemen over dit maatregelenpakket. In deze fase wordt bovendien een intentieverklaring ondertekend om tot uitvoering over te gaan.

uitvraag icon vve010
3. Uitvraag

Het begeleiden van de uitvraag van het gekozen maatregelenpakket. Die uitvraag zal uiteindelijk leiden tot een offerte van een aannemer waar de ALV een besluit over moet nemen. Aan het eind van deze fase weet de VvE pas wat het exacte investeringsbedrag is en wat dat betekent voor de woonlasten van de appartementseigenaren. Mogelijke subsidies en leningen zijn bij de berekening betrokken.


Vraag een verkennend energieadvies gesprek aan

Wil jouw VvE ook graag verduurzamen? Maar weet je niet goed waar te beginnen of hoe dat te financieren? Wij nodigen je graag uit om daarover met VVE-010 verder te praten. VVE-010 helpt jouw VvE serieuze stappen te zetten naar duurzamer wonen.

Interesse in een verkennend gesprek? Vul dan de vragen hieronder in. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Persoonlijke gegevens

naam
Ongeldige invoer

email
Ongeldige invoer

Telefoon
Ongeldige invoer

Adres
Ongeldige invoer

Postcode
Ongeldige invoer

Woonplaats
Ongeldige invoer

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?
Ongeldige invoer

Bij deze geef ik aan te begrijpen dat ik in de toekomst een nieuwsbrief kan ontvangen

Wat is de motivatie om te verduurzamen?
Ongeldige invoer

Gegevens VvE

Naam VvE
Ongeldige invoer

Naam beheerder
Ongeldige invoer

Aantal appartementen
Ongeldige invoer

Verdeling bewoners in eigenaar bewoners/ verhuurders
Ongeldige invoer

Bouwjaar van het complex
Ongeldige invoer

Meerjarenonderhoudsplan (Mjop) aanwezig
Ongeldige invoer

Is er een reserve opgebouwd?
Ongeldige invoer

Actief bestuur en/of technische commissie?
Ongeldige invoer

Ongeldige invoer