loading

Rotterdamse VvE's zeggen ja tegen glasvezel

Een glasvezelnetwerk voor heel Rotterdam. Het bedrijf L2Fiber Rotterdam gaat het de komende jaren regelen. En dat is belangrijk nieuws voor Rotterdamse VvE's. Want in hoogbouw is een formeel VvE-besluit voor dit soort nieuwe basisinfrastructuur noodzakelijk. In Kralingen, waar momenteel de eerste kabels de grond in gaan, gingen diverse VvE’s al akkoord met de werkzaamheden. Zo ook Mark van der Eerden, VvE-voorzitter van een woningcomplex aan de Vlinderstraat.

Wat voor Van der Eerden de belangrijkste redenen waren om groen licht te geven? Daarin is hij duidelijk. "We hebben met elkaar steeds meer internetcapaciteit nodig. Daar denken we misschien niet altijd bij na, maar glasvezel is daarom wel hard nodig. Daarnaast zijn de aanleg én de huisaansluiting nu gratis, terwijl dit in een later stadium geld kost. Dat zijn wat mij betreft de belangrijkste argumenten voor de bewoners. Ook voor degenen die geen gebruik willen maken van glasvezel. Het is gratis, er wordt geen schade gemaakt en je helpt er je medebewoners mee. Het enige wat je hoeft te doen is de aannemer even binnen te laten."

Woningchecks

Voorafgaand aan de graafwerkzaamheden voert de aannemer woningchecks uit, de zogenaamde schouw. De kabels moeten later immers ergens het pand binnenkomen. Om die reden werd ook de VvE van Mark van der Eerden benaderd. "De schouwer legde ons namens L2Fiber Rotterdam uit wat de bedoeling is," geeft hij aan. "Op basis daarvan legden ze ons een technisch installatiedocument voor. En toevallig was er vrij snel daarna een periodieke ledenvergadering. Daar kreeg het voorstel met toestemming van alle eigenaren al snel groen licht. Een prettige aanpak, vonden wij. We werden als VvE meegenomen in het verhaal, maar de schouwer paste zelf zijn expertise toe op onze situatie." In de komende periode worden de fysieke huisaansluitingen in het pand gerealiseerd.

Duurzaam glasvezelnetwerk voor Rotterdam

Het glasvezelnetwerk beperkt zich zeker niet tot Kralingen. L2Fiber Rotterdam wil de komende jaren alle woningen binnen de gemeente Rotterdam van glasvezelaansluitingen voorzien. Naast veel hogere internetsnelheden dan de huidige netwerken levert dit ook een duidelijk milieuvoordeel op: het netwerk van L2Fiber Rotterdam verbruikt liefst 80% minder energie. De overige 20% halen ze uit schone energie. Het is de bedoeling om wijk voor wijk aan de slag te gaan.

Meer informatie is te vinden op www.l2fiberrotterdam.nl. Geïnteresseerde VvE's kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer over het glasvezelnetwerk in Rotterdam

Bekijk ook het filmpje hieronder.

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming