loading

Speciale aandacht voor kleine VvE's die willen verduurzamen

Woensdag 25 november was de eerste informatieavond over verduurzaming voor kleine VvE's. Aanleiding hiervoor is de nieuwe subsidie- of stimuleringsregeling voor Rotterdamse VvE's. Deze houdt in dat een appartement 1500 euro subsidie voor een verduurzamingsmaatregel kan krijgen, met een maximum van 10.000 euro per VvE. Er moeten, op termijn, minimaal twee maatregelen worden genomen. De subsidie gaat in januari 2021 van start.

Zo'n 150 geïnteresseerden namen deel aan de webinar. Corine Erades en Mimi Slauerhoff van VvE's Met Energie bespraken in vogelvlucht de kansen voor verduurzaming voor kleine VvE's, de nieuwe subsidie en de cursus speciaal voor kleine VvE's. Het was deze keer geen gewone 'zoom-meeting'. Met behulp van een green screen stonden ze bijvoorbeeld op het dak van een complex. En ze bespraken de resultaten van een live gehouden enquête. Op de vraag wat de VvE had gedaan aan verduurzaming, was de top drie: isolatie dak (17%), HR++ glas (19%) en niks (34%). Genoeg werk te doen dus. De belangrijkste redenen om verduurzamen zijn een lagere energierekening, 'groene motieven' en het gebouw toekomstbestendig maken. Verder kwamen via de chat veel vragen binnen waarvan de meeste meteen werden beantwoord.

 

Tweede informatieavond en cursus

webinar kleine vves 25 nov 2VVE-010 gaat nog een tweede digitale informatieavond organiseren over verduurzaming van kleine VvE's. Meer informatie volgt op de website en in de nieuwsbrief. Wil je als kleine VvE verduurzamen en kun je daar extra stimulans of informatie voor gebruiken? Dan bieden we de tweedaagse cursus 'Verduurzaming voor Kleine VvE's Met Energie', op dinsdagavond 19 januari en 2 februari. Doel van de cursus is dat je VvE volgend jaar tot uitvoering komt van minimaal één verduurzamingsmaatregel en hiervoor de benodigde kennis krijgt aangeboden. De cursus is online, gratis en geschikt voor VvE's met een maximale omvang van 12 appartementen. Aanmelden kan tot uiterlijk 5 januari 2021.

De nieuwe subsidie- of stimuleringsregeling voor Rotterdamse VvE's is binnenkort via VVE-010 aan te vragen. Zodra alle voorwaarden bekend zijn, start de mogelijkheid om de subsidie aan te vragen. Houd hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten. Of geef via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alvast door dat er interesse is, dan nemen we contact op zodra de regeling open is voor inschrijving.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming