loading

Goed onderhoud voorkomt gevaar en kosten

Afgelopen weekend vielen op enkele plekken in Rotterdam spontaan bakstenen en stucwerk uit gevels van woningen. Niemand raakte gewond, maar er was wel materiële schade. Dit laat zien hoe belangrijk het is om op tijd uw huis te onderhouden.

Op zaterdag 11 mei kwamen op de Beijerlandselaan bakstenen en stucwerk naar beneden. Ook op de Mathenesserdijk en Willem Buytewechstraat was er in hetzelfde weekend spontaan schade aan woningen. Dat leverde gelukkig alleen materiële schade op. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente heeft onderzoek gedaan naar de incidenten en vermoedt dat achterstallig onderhoud een rol speelt in het naar beneden komen van de stenen.

Lees verder op Rotterdam.nl
Lees ook het artikel Bakstenen vallen uit gevels door achterstallig onderhoud op AD.nl

Meer informatie over onderhoud

VVE-010 ondersteunt bij het opstarten en beheren van een VvE en adviseert over meerjarige onderhoudsplannen. Meer informatie op onze website. Ook kunt u contact opnemen met een van de negen Eigen Huis Coaches van de gemeente. Zij adviseren Rotterdammers graag over het onderhoud van hun huis. U kunt ze gratis en vrijblijvend inschakelen via telefoonnummer 14 010, Vraag naar Bouw- en Woningtoezicht. Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tips over onderhoud vindt u op Houjehuisheel.nu.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming