loading

Netwerkbijeenkomst: 'Nu willen we op excursie!'

Een flinke groep Rotterdamse appartementseigenaren was zaterdag 25 mei aanwezig op de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van VVE-010. In Blue City kwamen zij luisteren naar VvE Lindehove (Apeldoorn) en VvE De Verdwenen Brug (Zoetermeer). Deze VvE's deelden hun ervaringen met de eerste stappen naar een duurzaam gebouw. Na afloop werd goed genetwerkt.

De Verdwenen Brug

Marcel van Loon, voorzitter van VvE De Verdwenen Brug, vertelde dat een gekwalificeerde meerderheid van de VvE-leden medio mei had ingestemd met de plannen voor het wegwerken van achterstallig onderhoud, inclusief verduurzaming. Met de huidige plannen is de VvE Nul op de Meter (NoM) en voorbereid op de aardgasvrije wijk. De wijk Palenstein, waar deze VvE in ligt, is een van de 27 proeftuinen Aardgasvrije Wijken. Nu werken het bestuur en de commissie Duurzaam de plannen uit. Uitvoering staat gepland voor 2019-2020.

Lindehove

Ton Baas, voorzitter van de VvE Lindehove, presenteerde het proces dat tot modernisering van de schil van het gebouw leidt. Lindehove, een appartementsgebouw met 180 appartementen uit 1973, besloot in 2014 tot deze ingrijpende renovatie. Als pilot van de Nul op de Meter VvE's wordt het bestuur van de VvE begeleid door Energiesprong. De energiebesparing van 80% (NoM-ready) geeft investeringsruimte om deze renovatie te kunnen betalen. Het gebouw is nu gereed om over te stappen op warmtepompen als de gasketels aan hun einde zijn. De oplevering staat gepland voor eind 2019.

Zelf zien?

De aanwezige VvE's op de netwerkbijeenkomst willen graag met eigen ogen de metamorfose van Lindehove zien. Bij voldoende aanmeldingen organiseert VVE-010 een excursie naar Apeldoorn in najaar 2019. Wilt u ook mee? Stuur dan e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we houden u op de hoogte.

Download hier het verslag van de VVE-010 netwerkbijeenkomst op 25 mei 2019 in Blue City (pdf)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming