loading

Rotterdam zet vol in op de energietransitie

De energietransitie wordt het speerpunt van het nieuwe college in Rotterdam. Dat moet het vliegwiel worden van onder andere het opknappen en aardgasvrij maken van woningen. Goed nieuws voor de Verenigingen van Eigenaars die willen verduurzamen. Deze omvangrijke groep woningen, meer dan de helft van de Rotterdamse woningvoorraad is onderdeel van een VvE, zal daarbij geholpen moeten worden. VVE-010 zet zich daar graag voor in de komende jaren. Die inzet draagt bij aan een aantrekkelijk Rotterdam.

In 2030 moet de stad voldoen aan het Akkoord van Parijs door de CO2-uitstoot bijna te halveren. De komende collegeperiode moeten ook ten minste 10.000 woningen aardgasvrij worden gemaakt. 15.000 woningen worden daarnaast verduurzaamd.

Breed Rotterdams energieakkoord

Hoe deze opgave een verdere invulling gaat krijgen is nu nog niet exact bekend. Het college streeft naar een breed  Rotterdams energieakkoord om dat gezamenlijk te realiseren. Wachten is in elk geval geen optie. VvE's worden nu ook al begeleid door VVE-010 naar duurzame maatregelen. Goede isolatie en het terugbrengen van de warmtevraag is altijd een goede maatregel. Het is zoeken naar de beste manier van opschalen. We hebben immer te maken met een forse opgave.

Hoe krijgen we het voor elkaar dat het Verenigingen van Eigenaren makkelijker wordt gemaakt om de juiste stappen te zetten? Die zoektocht vraagt nu nog extra inzet en ondersteuning. Bij de juiste invulling van een klimaatakkoord kan die invulling de komende jaren verder uitgedacht worden. Het doel is immers om zo snel mogelijk meer en meer woningen van het aardgas te krijgen.

VVE-010 is het onafhankelijke loket voor de Rotterdamse appartementseigenaar. Inwoners van Rotterdam kunnen er terecht met vragen om de VvE te activeren en om de VvE te helpen verduurzamen.

Bekijk het Rotterdamse coalitieakkoord Nieuwe energie voor Rotterdam.

(foto: Wilhelminapier, © 500Watt)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming