loading

Investeer als eigenaar-verhuurder in comfort

Bent u eigenaar én verhuurder van een boven- of benedenwoning? Ofwel, zit uw appartement met meerdere woningen onder één dak? Dan is de kans groot dat de woning onderdeel is van een Vereniging van Eigenaars (VvE). En een actieve VvE is op meerdere manieren in uw belang.

Goed onderhouden pand, tevreden huurders

De hoofdtaak van de VvE is het gebouw goed onderhouden. Hiervoor maakt de vereniging, of een externe beheerder, een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De eigenaren sparen samen geld om dat benodigde onderhoud uit te voeren. Hierdoor behoudt het gebouw zijn waarde en kan iedereen er prettig wonen. En dat laatste geldt ook voor uw huurders. Is het pand goed onderhouden, dan zijn ze immers tevreden.

Duurzaam = comfortabel wonen

Naast goed onderhoud en maandelijks sparen voor toekomstig onderhoud, is oog hebben voor investeren in duurzame maatregelen ook verstandig. Met verduurzaming stijgt de woningwaarde. En de lagere energierekening weegt vaak op tegen de kosten. Een verbetermaatregel levert bij instemming van de huurder ook ruimte voor een huurverhoging op. En comfortverbetering is naast de betaalbaarheid een belangrijke voorwaarde van de huurder om in te stemmen met een huurverhoging. En die verhoging maakt de investering voor u als eigenaar-verhuurder aantrekkelijk. Ook deze zaken zijn eenvoudiger binnen een goed georganiseerde VvE te realiseren.

Lees meer in de brochure 'Eigenaar én verhuurder van een appartement?'

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming