loading

Rotterdams Klimaatakkoord raakt ook VvE's

In tien jaar tijd halveert Rotterdam de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Dat blijkt uit de maatregelen in het Rotterdams Klimaatakkoord dat de gemeente met meer dan 100 bedrijven en maatschappelijke organisaties heeft gesloten, waaronder met VVE-010. Het akkoord dat vrijdag 22 november is gepresenteerd bevat bijna 50 maatregelen die zorgen voor een forse verduurzaming van de Rotterdamse economie.

49 klimaatdeals

Rotterdam draagt op dit moment meer dan gemiddeld bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Ruim 20% van de landelijke CO2-uitstoot komt uit Rotterdam, vooral uit het havengebied. Dat is de reden dat het stadsbestuur begin dit jaar het initiatief nam om samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties een klimaatakkoord te maken. Onder leiding van vijf onafhankelijke voorzitters hebben de deelnemers aan vijf Rotterdamse klimaattafels (Haven & Industrie, Gebouwde Omgeving, Mobiliteit, Schone Energie en Consumptie) 49 zogenaamde 'klimaatdeals' uitgewerkt die zorgen voor een impuls voor de CO2-arme economie.

Betekenis voor VvE's

Frank Peters, directeur VVE-010, in reactie op het klimaatakkoord: "Voor VvE's is met name de klimaattafel gebouwde omgeving relevant. Hierin staan vooral de intenties opgetekend van de woningcorporaties Woonstad, Woonbron, Ressort Wonen en Havensteder om huurwoningen te verduurzamen. Maar de wil bestaat ook om op gebiedsniveau wijken van het gas af te halen. Dat zal ook betekenen dat eigenaren in VvE's betrokken en benaderd gaan worden. VVE-010 zal hier een bijdrage in leveren. Het aardige is dat we inmiddels diverse VvE's hebben geholpen die geheel buiten deze 'klimaatdeals' om forse aanpassingen gaan plegen om het pand energiezuiniger en comfortabeler te maken."

Lees meer over het Rotterdams Klimaatakkoord

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming