loading

Gunstige VvE-voorwaarden Warmtefonds bij Nationaal Energiebespaarfonds

De Rijksoverheid heeft het Warmtefonds in het leven geroepen en ervoor gekozen om hiervoor de structuur en ervaring van het Nationaal Energiebespaarfonds te gebruiken. Het Warmtefonds is een afspraak uit het Klimaatakkoord en biedt langjarige financiering tegen een aantrekkelijke rente voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE's) voor de verduurzaming van woningen. De Energiebespaarlening is in heel Nederland beschikbaar voor zowel particulieren als VvE's en leningen zijn aan te vragen op www.energiebespaarlening.nl.

Langere looptijd, lagere maandlast

De Energiebespaarlening voor woningeigenaren en de VvE Energiebespaarlening zijn nu ook af te sluiten met een looptijd van 20 jaar. De maximale looptijd voor woningeigenaren was 15 jaar. Door te kiezen voor een langere looptijd, wordt het maandbedrag lager en is het voor meer woningeigenaren financieel aantrekkelijk om duurzame maatregelen te nemen. Een woningeigenaar die bijvoorbeeld voor 15.000 euro zijn woning wil verduurzamen, kan voortaan kiezen om de investering in 10, 15 of 20 jaar af te lossen. Bij een looptijd van 20 jaar is in dit voorbeeld het maandbedrag 75,89 euro, bij een looptijd van 15 jaar is dit 95,84 euro en bij 10 jaar is dit 136,02 euro. De maandelijkse kosten vallen bij een langere looptijd dus een stuk lager uit en komen hiermee dichter in de buurt van het bedrag dat woningeigenaren, door de energiebesparende maatregelen, besparen op hun energierekening. En wordt het in veel situaties aantrekkelijker om te gaan verduurzamen.

Kleinere VvE's en aantrekkelijke rente

Verder kunnen ook VvE's vanaf 8 appartementen nu gebruikmaken van de VvE Energiebespaarlening. Voorheen kwamen alleen VvE's met minimaal 10 appartementen in aanmerking voor de lening. Bovendien heeft de Energiebespaarlening een aantrekkelijke rente. Zo komt het rentepercentage voor leningen voor particulieren met een looptijd van 15 jaar op 1,9% en voor 20 jaar op 2%. Voor VvE's bedraagt het rentepercentage voor een lening met een looptijd van 15 jaar 2,1% en voor 20 jaar 2,2%. Kijk op www.energiebespaarlening.nl/rente voor het volledige renteoverzicht.

Klimaatakkoord

In het klimaatakkoord is afgesproken dat er een breed palet aan aantrekkelijke, toegankelijke én verantwoorde financieringsmogelijkheden komt voor alle doelgroepen. Het Warmtefonds is een belangrijke optie in dat palet. Het Warmtefonds maakt gebruik van de structuur en ervaring van het Nationaal Energiebespaarfonds. De ruimere mogelijkheden van de Energiebespaarlening zijn de eerste aanpassingen die hieruit voortvloeien. Het kabinet heeft in december 2019 aangegeven dat ook een financieringsproduct zal worden uitgewerkt voor mensen die tot nu toe geen toegang hadden tot financiering, maar die wel moeten verduurzamen.

Lees meer op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming