loading

Energiebespaarhypotheek voor woningeigenaren in wijkaanpak aardgasvrij

Goed nieuws voor huizenbezitters uit buurten met een wijkaanpak. Voor verduurzaming kunnen zij vanaf 2021 de Energiebespaarhypotheek afsluiten als zij niet in aanmerking komen voor reguliere financiering. Zo kunnen eigenaar-bewoners met beperkte leenruimte toch hun woningen verduurzamen en zo meedoen in de energietransitie. Bij deze lening geschieden rentebetaling en aflossing naar draagkracht.

De Energiebespaarhypotheek is ontwikkeld in opdracht van en in nauwe samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De lening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds. Dit is de nieuwe naam van het Nationaal Energiebespaarfonds.

De Energiebespaarhypotheek is (vooralsnog) alleen beschikbaar voor woningbezitters die wonen in een door het Rijk aangewezen proeftuinwijk binnen het Programma Aardgasvrije Wijken. In Rotterdam is op dit moment binnen dit programma alleen Pendrecht een proeftuin. Begin september zijn de volledige productspecificaties van de Energiebespaarhypotheek bekend.

Meer informatie de website van Het Nationaal Warmtefonds

Foto: Pendrecht, overzicht naar het westen, gezien vanaf flat Burghsluissingel (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming