Start campagne 'Power voor Rotterdam' voor duurzame stad

De gemeente Rotterdam is de campagne 'Power voor Rotterdam' gestart. Met deze campagne roept de gemeente Rotterdammers, ondernemers, scholen en sportverenigingen op om juist nu te verduurzamen. De gemeente stelt hiervoor een veelheid aan subsidies, leningen en gratis adviezen beschikbaar om daarbij te helpen, waaronder de energietransitielening voor VvE's.

Sterk uit de coronacrisis

In de campagne staan Rotterdammers, VvE's, ondernemers, scholen en sportverenigingen centraal die al aan de slag zijn met duurzaamheidsprojecten. 'Dit is hét moment om te verduurzamen', zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). 'Grootschalig investeren in energie besparen helpt de klimaatcrisis aan te pakken en om ons sterk uit de coronacrisis te laten komen. Het kan voor Rotterdammers, ondernemers en verenigingen bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro's besparing op de energierekening.' De campagne Power voor Rotterdam is onderdeel van de aanpak 'Rotterdam sterker door', waarmee de gemeente grootschalig investeert in projecten om de lokale economie aan te jagen.

Energietransitielening

Vanaf 29 maart kunnen huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen en verbeteren, gebruik maken van de gunstige energietransitielening met lage rente. Met de persoonlijke lening kunnen huiseigenaren maximaal € 25.000 lenen en met de verzilverlening maximaal € 65.000. De verzilverlening is gekoppeld aan de overwaarde van het huis.

Ook voor VvE's, ondernemers uit het MKB en maatschappelijke organisaties, zoals scholen en sportverenigingen, komt zo'n lening beschikbaar. VvE's kunnen lenen tot een maximum van € 500.000. Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen lenen tot een maximum van € 100.000. Naar verwachting zijn in mei 2021 de leningen voor VvE's, het MKB en maatschappelijke organisaties beschikbaar.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming
loading