loading

Inspiratie voor mooie en duurzame VvE's in Blijdorp

Blijdorp en Bergpolder, mooie en karakteristieke jaren '30 wijken in Rotterdam. Populair bij veel mensen. Rustig wonen net naast het centrum. Die kracht en uitstraling van de wijk is precies wat bewoners graag willen behouden. En wat kan je dan doen als appartementseigenaar om ook energiezuinig en comfortabel te wonen? VVE-010 heeft op 24 april een bijeenkomst voor Verenigingen van Eigenaren georganiseerd om te inspireren hoe je duurzaam kunt wonen met behoud van dat jaren '30 karakter!

Haalbare en betaalbare oplossingen

Het inspirerende voorbeeld is een VvE aan de Van Beuningenstraat. De bewoners zijn door VVE-010 begeleid in het zoeken naar haalbare en betaalbare oplossingen. Beide van belang natuurlijk, want de bewoners moeten het binnen een VvE wel met elkaar eens worden. Daarmee kan de VvE een eerste stap zetten in het verduurzamen van het woongebouw. Je verbetert het comfort en je beperkt de warmtevraag door isolatie. En dat is handig als in de toekomst de gaskraan dicht gaat. De VvE bereidt zich daarmee voor op de toekomstige overstap van aardgas naar een alternatieve warmtebron.

De VvE Van Beuningenstraat legt de laatste hand aan de plannen. Die bevatten onder andere dak- en vloerisolatie vergelijkbaar aan nieuwbouweisen. Op het dak wordt alvast de onderconstructie voor zonnepanelen geplaatst. De VvE is dan al voorbereid op zonnepanelen en de bewoners kunnen zelf (later) zonnepanelen kopen wanneer zij dat willen. Wel zo makkelijk! En als het financieel past, dan eventueel nog (gedeeltelijk) triple glas met passende karakteristieke kozijnen en ventilatie met warmteterugwinning. Kortom, veel energiebesparing, meer comfort en gezonder binnenklimaat.

Begeleiding

Met professionele begeleiding en wat inzet van bewoners kunnen mooie resultaten bereikt worden. Vaak is meer mogelijk dan je denkt. Het voorbeeld van de VvE Van Beuningenstraat laat mooie oplossingen zien waarvan nu andere VvE's kunnen profiteren. Meer weten? Kijk op de pagina voor VvE's die echt aan de slag willen met verduurzaming. Voor vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download de presentatie (pdf)

(foto: Karen Oppelland)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming