loading

Officiële start aanpak aardgasvrije wijken

Op zaterdag 30 maart gaf de gemeente Rotterdam het startsein voor de brede aanpak aardgasvrije wijken. Dit gebeurde met een gesprek tussen kinderen van de net opgerichte denktank in Pendrecht en wethouder Bas Kurvers. Zij praatten over aardgasvrij en het milieu.

Rotterdam gaat van het aardgas af. Het lijkt een ver-van-je-bed-show, maar elke gemeente moet in 2021 al met een planning komen van de wijken die voor 2030 en daarna worden aangepakt. In de stad zijn al veel woningen - huur en koop - aangesloten op de Rotterdamse stadsverwarming of all-electric gemaakt. Zo heeft Woningcorporatie Woonstad Rotterdam bijvoorbeeld met Nuon afspraken gemaakt om de komende tijd zeshonderd woningen in Pendrecht op stadsverwarming aan te sluiten. Er zal snel een begin moeten worden gemaakt om ook in de rest van de stad de huizen te isoleren en met duurzamere bronnen te verwarmen.

De vijf gebieden waar Rotterdam een start mee maakt zijn Rozenburg, Pendrecht, een deel van Groot IJsselmonde (Reyerdijk/Reyeroord), Bospolder-Tussendijken en Prinsenland - Het Lage Land. Samen met bewoners, bedrijven en woningcorporaties worden deze gebieden de komende jaren omgevormd tot aardgasvrije wijken. De gemeente heeft samen met een aantal belangrijke partners in de stad een leidraad opgesteld voor hoe zij dit wil gaan doen.

Lees meer over Rotterdam aardgasvrij

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming