loading

Subsidie voor groen dicht bij huis

Heeft jullie VvE ideeën of wensen om de buitenruimte te vergroenen? De gemeente Rotterdam helpt graag deze initiatieven te realiseren. Vaak is een extra financiële bijdrage mogelijk.

Het gemeentelijk actieplan ‘Rotterdam gaat voor groen’, dat loopt tot 2022, heeft tot doel 20 hectare extra groen in de stad te realiseren. Op bijvoorbeeld pleinen, daken en bedrijventerreinen. Maar er zijn ook veel kleine, vaak door bewoners aangedragen kansen voor nieuw groen dicht bij huis. Denk aan de aanleg van een binnentuin en het vergroenen van gevel of dak. VvE's zijn ook welkom met plannen te komen.

Aanmelden

Dien je gezamenlijke initiatief om de buitenruimte te vergroenen in bij de gebiedscommissie. De wijkmanager of wijknetwerker uit uw wijk kan helpen bij de aanvraag.

Woont u in Oud-Charlois, Carnisse, Tarwewijk, Bloemhof, Hillesluis, Afrikaanderwijk of Feijenoord? En heeft u groene plannen die meer dan € 5.000 kosten? Dan gaan we graag met u in gesprek. U kunt daarvoor contact opnemen met Tim Heijkoop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal u vervolgens in contact brengen met de juiste collega.

Meer informatie:

(foto: gemeente Rotterdam)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming