Nieuw op VVE010.nl: themapagina multifunctionele daken

Na de finale van het Eurovisie Songfestival stonden drie Rotterdamse daken in de schijnwerpers. Oud-winnaars van het festival speelden hun winnende liedjes vanaf het dak van Hotel New York, de Maassilo en het nieuwe depot van Boijmans van Beuningen. Schitterende beelden gingen de wereld over en maakten zo reclame voor de stad én voor het multifunctioneel gebruik van daken. Want die 'bovenkant van de stad' biedt volop mogelijkheden.

Wateroverlast of droogte, bij hitte te weinig verkoeling, gebrek aan natuur in de stad… Je hoort er steeds vaker over. De oplossing voor deze uitdagingen ligt op de daken! Daar kun je groen aanleggen, tuinen en parken maken, regenwater opvangen, energie opwekken, wonen, werken of recreëren. Op ons dakoppervlak ligt dus ruimte die duurzaam benut kan worden. Zo maak je al die platte, grijze daken in stad meteen een stuk aantrekkelijker.

Een groot deel van het Rotterdamse dakoppervlak is onderdeel van een VvE. Hier liggen dus mooie kansen voor VvE-daken. Op onze nieuwe themapagina 'Multifunctionele daken' geven we informatie over hoe je je VvE-dak andere functies geeft. Wat kan er? Hoe regel je dat met elkaar? Welke subsidies zijn hiervoor beschikbaar? Op de pagina vind je voorbeelden, tips, downloads en links naar pagina's waar nog meer informatie is te vinden.

Wil jouw VvE ook aan de slag met jullie dak? Bezoek dan zeker deze themapagina!

(Beeld: artist impression Rotterdamse daken door De Urbanisten)

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming
loading