loading

Thema's - VvE Netwerk Rotterdam

VVE-010 ondersteunt de ontwikkeling van het VvE Netwerk Rotterdam. Dit is een zelfstandig netwerk van en voor VvE-bestuurders en andere actieve VvE-leden. Deze actieve VvE-leden zijn nodig om deze verenigingen tot een succes te maken. Het is echter niet altijd eenvoudig om wat voor elkaar te krijgen in een VvE. Daarom brengt het VvE Netwerk Rotterdam VvE's bij elkaar om kennis en ervaring te delen.

Zo hoeven besturen niet zelf steeds opnieuw het wiel uit te vinden. En dat is belangrijk, want VvE-besturen zijn van groot belang voor de stad. Door hun kennis, kunde en inspanning blijven gebouwen in goed onderhouden staat. En ze formuleren antwoorden op actuele zaken. Denk aan de energietransitie, nieuwe wetgeving inzake reservering, stijging van bouwkosten en een stijgende woningmarkt.

Door het delen van kennis kunnen zij hun taken beter uitvoeren. Het op- en uitbouwen van een netwerk van actieve VvE-leden maakt hun werk makkelijker, effectiever en hopelijk ook leuker!

platform vve besturen vve010 intro

Wat gaat het netwerk doen?

Wat het netwerk wil opbouwen is:

  1. Een website waarmee VvE's andere VvE's kunnen vinden op basis van bijvoorbeeld bouwjaar, wijk, grootte of nog andere kenmerken. Zo kunnen VvE's gericht aan andere VvE’s vragen stellen of informatie uitwisselen.
  2. Best practices voor een aantal thema's. De taken van de beheerder/bestuurder/commissies, wie doet wat? Uitbestedingen, wie beslist, wie geeft opdracht?
  3. Structureel overleg van VvE's met de gemeente Rotterdam, VVE-010 en andere relevante organisaties om samen sterk te staan in een stad waar wonen in hoogbouw voor heel veel inwoners de gewoonste zaak van de wereld is.

Meer informatie

Wil je volgen wat er gebeurt? Meld je dan aan op vvenetwerkrotterdam.nl!

 

Actieve VvE-leden belangrijk voor de stad

In Rotterdam zijn ongeveer 13.000 Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) in alle denkbare soorten en maten. Daarvan zijn er ongeveer 3.500 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is in het belang van de gehele Rotterdamse samenleving dat zowel de woningen als de woonomgeving van goede kwaliteit zijn en in goede staat verkeren. Het instellen van een netwerk van en voor Rotterdamse VvE's kan een belangrijke bijdrage leveren aan bovengenoemd belang via informatie-uitwisseling tussen VvE's en mogelijk belangenbehartiging voor alle VvE’s op termijn.