loading

Presentatie nieuwe Rotterdamse Klimaatdeals op 8 oktober

Meer dan 150 bedrijven en maatschappelijke organisaties werken via vijf klimaattafels hard aan het Rotterdams Klimaatakkoord. Dit levert veel moois op. Tijdens een webinar op 8 oktober wordt gekeken naar welke bestaande deals inmiddels zijn gerealiseerd en welke nieuwe deals er zijn gesloten.

De coronapandemie raakt veel Rotterdammers en bedrijven. De Rotterdamse Klimaatalliantie wil de energietransitie in Rotterdam niet alleen gebruiken voor het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook voor een sterkere economie en om toekomstbestendige kansen te creëren voor iedereen. Het Rotterdams Klimaatakkoord werkt met meer dan 150 organisaties, bedrijven en andere partners in de stad aan het uitvoeren van klimaatdeals en het sluiten van nieuwe klimaatdeals.

Klimaatdeal Gebouwde Omgeving: VvE Netwerk Rotterdam

Op 8 oktober worden nieuwe deals gepresenteerd per tafel: Haven en industrie, Schone energie, Mobiliteit, Gebouwde omgeving en Consumptie. Voor de Gebouwde Omgeving is er onder andere een concept deal met het VvE Netwerk Rotterdam, waaraan VVE-010 een ondersteunende bijdrage heeft geleverd. Het VvE Netwerk Rotterdam is in 2020 opgericht om VvE's met elkaar in contact te brengen, kennis te delen, inzicht en informatie te verzamelen en zich actief in te zetten om VvE's aan te laten haken en te enthousiasmeren om een stap richting verduurzaming te zetten. Het netwerk heeft een breder doel dan alleen onderhoud en verduurzaming.

De oprichting van het netwerk is een volgende fundamentele stap om de belangvertegenwoordiging van VvE's vorm en inhoud te geven. Om verdere schaalvergroting van verduurzaming mogelijk te maken in Rotterdam is het belang van VvE's evident. Er zijn 13.000 VvE’s die ruim 40% van de woningvoorraad vertegenwoordigen. 65% hiervan zijn VvE's met minder dan 6 woningen. Bovendien is er veel diversiteit in typologie, bouwperiode, problematiek, aktes en reglementen, bestuurders en middelen. Dit vraagt om maatwerk. Ondanks de complexiteit zijn er de afgelopen jaren toch concrete VvE-complexen verduurzaamd. Het kan. Het VvE Netwerk wil deze voorbeelden uitdragen (uitstel maakt het duurder) en gesprekspartner zijn voor de gemeente.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming