loading

Helft van VvE-besturen en bewoners weet niet of verzekeringen voldoen

Bent u bekend met het begrip eigenaarsbelang? Meer dan de helft van de VvE-bestuurders en appartementseigenaren in ieder geval niet. Dit blijkt uit een peiling van VvE Belang onder 1500 deelnemers aan informatiebijeenkomsten. Schade aan bijvoorbeeld uw keuken, vloer of badkamer kunnen bij onderverzekering voor vervelende verrassingen zorgen. Dit komt doordat voorzieningen of aanpassingen die je zelf aanbrengt niet altijd onder de collectieve opstalverzekering van de VvE vallen. Dergelijke aanpassingen vallen namelijk onder het eigenaarsbelang.

Gebruikelijk is dat er in het totaal getaxeerde bedrag voor herbouwwaarde een 'stelpost' is opgenomen op basis van een standaard afwerkingsniveau. Dit bedrag staat vermeld in het taxatierapport. Zijn de aangebrachte aanpassingen duurder dan deze stelpost? Dan is het raadzaam om zelf, als individuele eigenaar, een aanvullende verzekering voor dit eigenaarsbelang af te sluiten.

Zorg er verder voor dat de herbouwwaarde van het complex elke zes jaar wordt getaxeerd, dit is tevens een garantie tegen onderverzekering.

Lees meer op de website van VvE Belang
Meer over verplichte VvE-verzekeringen

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming