loading

ISDE nu ook voor aansluiting op warmtenet

Gebouwen, dus ook VvE's, krijgen steeds meer te maken met verduurzamen. De Investeringssubsidie duurzame Energie (ISDE) en de Stimuleringsregeling Eigen Huis (SEEH) helpen hierbij. Met de ISDE kan subsidie verkregen worden voor bijvoorbeeld zonneboilers en warmtepompen. Ook kunnen VvE's binnen de ISDE vanaf januari 2021 subsidie krijgen voor een centrale aansluiting op een warmtenet. Voorwaarde is dat het moet gaan om een appartementencomplex waarvan de bewoners eigenaar zijn van het koopappartement én hoofdbewoner zijn.

Verder is de Stimuleringsregeling Eigen Huis (SEEH) voor VvE's nog altijd beschikbaar. VvE's kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, voor een energieadvies, voor begeleiding en voor een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP). De SEEH voor eigenaar én bewoner sloot op 31 december 2020. Voor VvE's was de regeling eerder al verlengd tot en met 31 december 2022.

Als je VvE denkt over onderhouds- en verduurzamingsmaatregelen, dan is het de moeite waard om bij deze regelingen te kijken. En als een investering door de VvE met een lening gefinancierd moet worden dan biedt het Warmtefonds daartoe aantrekkelijke leenvoorwaarden. Daarnaast komt de gemeente Rotterdam ook met een aantrekkelijke lening vanaf eind maart.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming