Verduurzamen - Is het betaalbaar?

Kan de VvE al die duurzame maatregelen wel opbrengen? Dat zijn ingewikkelde rekensommen. Investeringen in energiebesparing leveren uiteraard geld op, want de energierekening gaat omlaag. En vaak spaar je hiermee onderhoud in de toekomst uit. Belangrijke vraag is wat de gevolgen zijn voor de maandelijkse VvE-bijdrage. VVE-010 rekent met je mee.

Is het betaalbaar?

Mooi, al die duurzame plannen. Maar hoe betaalt de VvE dat? In de eerste plaats: door te sparen. Net als voor al het andere reguliere onderhoud. Duurzame maatregelen kunnen in het geplande (meerjaren) onderhoud worden meegenomen. Wil je VvE sneller of extra maatregelen voor verduurzaming nemen? Er zijn diverse financieringsmogelijkheden en gemeentelijke en rijkssubsidies. En daarmee is veel mogelijk.

Financiering en subsidies

Zie voor informatie over financiering en subsidies www.vvebelang.nl

Gratis energieadviestraject

In 2018 is er een speciale Europese subsidie voor een gratis energieadviestraject. Hierbij wordt de VvE begeleidt door een ervaren, onafhankelijke adviseur. De adviseur doet onder andere een bouwkundige opname van het pand, stelt energiebesparende maatregelen voor en bekijkt financieringsmogelijkheden.

Wanneer is gratis energieadvies mogelijk? Jouw VvE is:

✓ Actief (o.a. ingeschreven KvK en een MJOP)
✓ Financieel gezond
✓ Serieus bezig met verduurzamen en heeft verduurzamingspotentie
✓ Bereid een tweedaagse cursus te volgen

Meer weten? Bel naar 010-4237979 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En bekijk het project Van Beuningenstraat dat met succes aan de slag ging met een energieadviseur.