loading

Heeft jouw VvE alle verplichte collectieve verzekeringen?

Niet alle VvE's weten dat een VvE verplicht is een collectieve opstalverzekering en, vanaf modelreglement 1983, een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij kleine (slapende) VvE's van 2 of 3 appartementen komt het nogal eens voor dat de eigenaren een individuele opstalverzekering hebben afgesloten. Dit kan voor problemen zorgen als er schade ontstaat.

Wanneer eigenaren afzonderlijk een opstalverzekering hebben afgesloten bestaat de kans dat de gemeenschappelijke ruimten niet zijn meeverzekerd. Een heel vervelende kwestie kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer bij brand een appartement is onderverzekerd. Dat betekent namelijk dat niet de gehele schade van het desbetreffende appartement wordt vergoed en de eigenaar een deel van het herstel zelf moet betalen. Hierdoor kan ook het herstel van de andere appartementen in gevaar komen. Tevens heb je bij de afhandeling van de schade te maken met verschillende verzekeraars.

Het gebouw kan schade veroorzaken

Een aansprakelijkheidsverzekering voor de VvE dekt de schade aan derden die veroorzaakt wordt door het gebouw. Denk aan een dakpan die van het dak waait en op een auto terechtkomt. Dus ook deze collectieve verzekering voor de VvE mag niet ontbreken. Voor een goed advies kan jouw VvE terecht bij verzekeraars of een assurantiekantoor.

Voor meer informatie, zie ook: Welke verzekeringen voor VvE's zijn verplicht?

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Toestemming